Gele curry/ Hoofdgerecht/ Kokos/ Ladies lunch/ Monday till Friday Dish/ Zeebaars

Zeebaars in gele curry

witvis in curry

witvis in curry

Wij eten hier in huis veel vis en op heel veel verschillende manieren. Dit is een lekkere Oosterse variant. Je kunt dit serveren met een salade, gestoomde groenten of met gewokte spinazie. Belangrijk bij vis bereiden is dat je het juiste visje gebruikt voor het gerecht dat je wilt bereiden. Voor dit gerecht gebruik je het beste een wat stevigere vissoort dat niet te snel uit elkaar valt bijvoorbeels zeewolffilet of zeebaars. Ik wil voor dit gerecht namelijk dat de vis een geheel blijft. Je kunt dit altijd even bij je visboer navragen. Laat je in ieder geval nooit verleiden door de goedkope vis, pangafilet (ook wel pangasius of tilapia genoemd) te nemen. Google ze maar eens, je zult je rot schrikken!!!

Print Recipe
Serves: 4

Ingredients

  • 4 visfilets (ik heb zeebaars gebruikt)
  • blikje kokosmelk
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel gember
  • 1 eetlepel citroengras
  • zeste en sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel gele currypasta
  • 1 eetlepel kokosolie

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Snij de ui in grove stukken en de knoflook, gember en citroengras fijn. Verhit de kokosolie in een stoofpan maar laat het niet te heet worden. Fruit hierin de ui en de knoflook aan op laag vuur, blijf roeren zodat het niet aanbakt want dan wordt het bitter en je wilt juist dat het zoet wordt. Als de ui glazig is dan voeg je de gember en citroengras toe en roer je nog even. Voeg hierna de currypasta toe en fruit dit aan tot het gesmolten is. Voeg daarna de kokosmelk toe en roer goed tot alles met elkaar is vermengd. Als laatste de limoen en laat alles even sudderen zodat de smaken goed kunnen gaan samenwerken.

3

Leg de visfliets naast elkaar in een ovenschaal. Schenk hierover de curry en plaats dit in de oven voor 30 minuten. Check voordat je de vis uit de oven haalt of de vis gaar is. Dat zie je het beste als je met een vork gemakkelijk een stukje van je vis kan halen. Garingsduur kan wisselen door dikte van de vis, kracht van oven en dikte van ovenschaal.

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie