Bloemkool/ Detox day/ Dille/ Ei/ Granaatappel/ Ladies lunch/ Monday till Friday Dish/ Salades/ Tomaat

Bloemkoolcouscous

 

bloemkoolcouscous

Heb jij ook de lente ik je bol? Nou ik zeker en dan ben ik ook altijd meteen klaar met stampotten en andere zware gerechten! Ik kijk ook al ontzettend uit naar het aspergeseizoen, voor mij echt een culinair hoogtepunt in het jaar. Maar goed heb voor nu een frisse salade met bloemkool en granaatappel, super fris, helemaal lente. Hou je niet zo van dille, dan kun je dit goed vervangen door basilicum.

By the way: granaatappel is SUPER gezond! Ik drink zelf iedere ochtend een glaasje granaatappelsap want het zit boordevol vitamine C en antioxidanten.

Bloemkoolcouscous

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 30

Ingredients

  • Halve bloemkool
  • Ongeveer 15 cherrytomaatje
  • Handje dille
  • 2 eieren
  • 1 granaatappel
  • vers gemalen peper
  • vers gemalen himalayazout
  • eetlepel olijfolie extra vergine

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de bloemkool in een keukenmachine en maal fijn tot het de structuur heeft van couscous. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en verdeel hier de bloemkool over. Zet dit 15 minuten in de oven, schep tussendoor een keertje door. Laat daarna afkoelen.

2

Zet een pannetje water op voor de eieren en kook vervolgens in kokend water de eitjes zo'n 10 minuten.

3

Snij de tomaten door vieren. Hak de dille fijn. Haal de granaatappelpitjes uit de schil door er met een lepel op te slaan.

4

Spoel de eieren koud, pel ze en snipper ze. Vervolgens kun je alle ingrediƫnten inclusief de peper, zout en olijfolie toevoegen naar smaak.

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie