Edamame boontjes/ Griekse yoghurt/ Ladies lunch/ Lunch/ Wasabi/ Zalm

Homemade cracker- zalm- wasabi

Aangezien ik (bijna) nooit snelle koolhydraten eet is het altijd even zoeken naar vervangers voor: koekjes, crackers, (hartige)taartjes etc. Ik gebruik heel vaak amandelmeel hiervoor, dit is eigenlijk niets meer dan fijngemalen amandelen. Er zitten dus wel (goede) vetten in maar heel weinig koolhydraten. En ik vind het heerlijk! Je maakt er verschillende lekkere crackers van en ook voor dit gerecht is het een goede basis. Je kunt het als voorgerecht maken of als lunchgerechtje. Let wel op, als voorgerecht is het een best machtig geheel: amandelen, zalm en Griekse yoghurt, you do the math :-)) Maar je kunt de crackers zo groot maken als je zelf wilt natuurlijk.

amandelmeelkoekje zalm wasabiyoghurt

Cracker

  • 80 gram amandelmeel
  • 1 klein ei
  • 1 theelepel olijfolie
  • snuf himalayazout

Garnering

  • 2 flinke plakken zalm
  • 1 stengel bosui
  • handje edamame boontjes gedopt (te krijgen bij de Aziatische supermarkt in de vriezer)
  • 1 theelepel zwarte sesamzaadjes

Dressing

  • 2 eetlepels griekse yoghurt
  • 1 theelepel wasabi
  • zeste van 1 limoen
  • sap van halve limoen
  • himalayazout naar smaak

amandelmeelkoekje zalm wasabiyoghurt

Je begint met de amandelcrackers. Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg alle ingrediënten van de crackers in een kom en meng alles samen. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en maak hier 2 crackers op. De koekjes moeten ongeveer 1 cm dik zijn. Plaats de crackers 15 minuten in de oven. Laat ze daarna buiten de oven afkoelen.

Maak nu de dressing door ook hier alle ingrediënten in een kom te doen en te mengen. Voeg ook de wasabi toe naar smaak, de een is ruigere wasabi eter als de ander 🙂

Haal de gerookte zalm uit de koelkast en haal uit de vacuum verpakking als deze daarin verpakt zit. De zalm moet altijd even “op adem komen” als hij hierin heeft gezeten. Ontdooi de edamame boontjes, ik doe dit altijd door ze in een kopje met lauw warm water te zetten. Rooster de sesamzaadjes kort om alle smaken te optimaliseren en snij de bosui in ringen of zoals ik hier heb gedaan in lange slierten.

Als alles klaar is kun je het bord op gaan maken. Beleg de crackers allereerst met de dressing, daar de zalm op en vervolgens de sesamzaadjes, edamame boontjes en bosui.

amandelmeelkoekje zalm wasabiyoghurt

Lunch voor 2 personen

Enjoy

print

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Diner & Friends | Foodies in Heels
    8 april 2015 at 19:37

    […] leuk en makkelijk voor te bereiden voorbeeldmenu is de zalm en de thaise […]

  • Reply
    entrepreneurship
    22 mei 2015 at 07:47

    I know just how you feel. Great post.

  • Reply
    zakład szklarski piotrków trybunalski
    19 juni 2015 at 12:37

    See this glass service for yourself.Cheap and professional.

    […]very couple of sites that transpire to become comprehensive beneath, from our point of view are undoubtedly effectively really worth checking out[…]

  • Reply
    Lesje Vetten | Foodies in Heels
    30 juni 2015 at 18:29

    […] Hierboven een goed voorbeeld van een vetrijk, maar gezond gerecht. Vette vis: zalm – amandelmeel-crackers en Griekse yoghurt.  […]

  • Reply
    Foodies In Heels | StyleMyDay
    20 juni 2016 at 13:02

    […] Hierboven een goed voorbeeld van een vetrijk, maar gezond gerecht. Vette vis: zalm – amandelmeel-crackers en Griekse yoghurt.  […]

  • Geef een reactie