Biefstuk/ Citroengras/ Friendsfood/ Hoofdgerecht/ Koriander/ Monday till Friday Dish/ Sojasaus

Thai Beef Salad

Thaise Beef Salad

Thaise Beef Salad

Thaise Beef Salad

Dit is een salade die bij iedereen in de smaak valt die van Thais eten en van een goed stuk vlees houdt. Het kost wel even tijd om het te bereiden – dus echt heerlijk gerecht voor in het weekend – en dat zit hem vooral in het snijden van de groenten en de biefstuk die even de tijd moet krijgen om goed te marineren. Ik serveer het regelmatig aan gasten, met een lekker Tom Kha Kai soepje ervoor heb je een top maaltijd!

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 45 min + 2 uur

Ingredients

  • 500 gram van de beste biefstuk die je kunt krijgen, of meer als je een echte carnivoor bent
  • 4 tenen knoflook
  • 2 eetlepels vers gemalen peper
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 1 grote rode ui
  • 2 komkommers
  • 3 grote tomaten
  • 1 stengel citroengras
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • Halve liter sojasaus
  • 6 eetlepels rijstazijn
  • sap van 2 limoenen
  • halve rode peper
  • 3 eetlepels koriander
  • 1 limoen als garnering
  • 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes als garnering

Instructions

1

Voeg alle ingrediënten van de marinade bij elkaar: sojasaus, rijstazijn en limoensap.

2

Pers de tenen knoflook uit en meng dit met de gemalen peper en sesamzaadjes. Smeer met dit mengsel de biefstuk in.

3

Bak de biefstuk op beide zijden in een gloeiend hete pan met olie.

4

Kort bakken en vervolgens even laten rusten en afkoelen op een bord, onder zilverfolie. Leg de bief daarna in de marinade, dek af en zet in de koelkast. Na een uur even omdraaien als de bief niet helemaal onder staat, het beste is als het een paar uur in de marinade ligt, maar minimaal een uurtje is het ook al prima.

5

Voor de salade snijd je de groenten in dunne repen en neem je wat marinade voor de dressing. Voeg heel fijn gesneden citroengras en gember bij de marinade.

6

Op het laatste moment, haal je de bief eruit, laat even uitlekken en snij in zo’n dun mogelijke plakjes, tegen de draad in. Dressing bij de salade, op een bord leggen, biefstuk erop, koriander, limoenpartjes en sesam erop en aanvallen!

Notes

Je kunt hier natuurlijk nog veel verschillende groenten toevoegen, wortel en koolrabi is er bijvoorbeeld ook erg lekker bij.

print

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Foodies In Shape – Dag 17 – Vrijdag | Foodies in Heels
    18 juni 2015 at 17:31

    […] 18.00 – Thai beef salad […]

  • Reply
    Een jaar vol recepten! HAPPY 2016! | Foodies in Heels
    30 december 2015 at 17:05

    […] Thai Beef Salad […]

  • Reply
    Foodies In Shape – dag 23 – Za/ Zo | Foodies in Heels
    26 juni 2016 at 08:21

    […] 07.30 – Warm water met vers citroensap van halve citroen 08.00 – ontbijtpannekoekjes 10.00 – schuim met een staafmixer wat kokosmelk op en daarbij wat verse ananas: alsof je al op vakantie bent. Niet te veel van de kokosmelk pakken he :-)) 12.00 – Omelet met champignons, paprika, verse spinazie en klein beetje parmezaanse kaas 14.00 – kiwi 16.00 – 2 rolletjes kipfilet gevuld met komkommer en 20plus smeerkaas 18.00 – Thai Beef Salad […]

  • Geef een reactie