Asperge/ Ei/ Friendsfood/ Ladies lunch/ Partyfood/ Voorgerecht/ Zalm

Asperge – Zalm – Ei

aspergehapje

Ben jij ook zo gek op asperges?? Ik ben altijd heel erg blij als het seizoen weer is begonnen! Ik ga je de komende tijd nog veel meer aspergegerechten voorschotelen, maar in het begin van het seizoen eet ik altijd voornamelijk de klassiekers. Dit is echt een hele simpele maar het ziet er leuk uit, en het is eenย ideaal gerechtย als je gasten hebt dit weekend. Leuk als voorgerecht of als je heel klein maakt als hapje.

asperge zalm hapje

  • 6 eieren
  • klontje roomboter van ongeveer 50ย gram
  • 10 kleine lapjes zalm (je kan ze natuurlijk ook met ham maken)
  • paar takes dille
  • paar takjes bieslook
  • 3 witte asperges
  • 10 groene asperges
  • peper en zout naar smaak

Zet water op en kook de eieren hard in ongeveer 12 minuten. Spoel ze daarna met koud water af.

Schil en kook de asperges. Snij deze vervolgens in stukjes van ongeveer 5 cm. Deze snij je vervolgens in de lengte ook door 4. Dat is straks makkelijker met rollen. Kook ook de groene asperges, heel kort. Snij hier te eindjes vanaf maar hou ze langer als de witte asperges, want het is wel heel leuk als de kopjes boven de hapjes uitsteken.

Pel nu de eitjes en hak ze fijn. Hak de kruiden fijn. Laat de boter smelten en roer dit allemaal door elkaar tot het een mooi mengsel wordt en voeg peper en zout naar smaak toe.

Pak nu de lapjes zalm, smeer over ieder lapje een laagje eiermengsel heen en leg enkele stukjes asperges in het midden samen met 1 groene asperge. Rol ze op en zo heb je mooie hapjes.

aspergehapje

Voor 10 hapjes

Foodplatter: DutchDeluxes

Enjoy

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie