Friendsfood/ gegrilde paprika/ Komkommer/ Koriander/ Ladies lunch/ Quikie/ Rode peper/ Soep/ Sojasaus

Gazpacho Asian Style

Een heerlijk zomers soepje vandaag. Ik ben gek op gazpacho, maar ik wilde er eens een twist aan geven. Vandaar deze gazpacho Asian Style. Zeker op deze warme dagen is deze soep geweldig! Verder is het een topper als je een dinertje geeft. Je kunt hem namelijk uitstekend voorbereiden en in de koelkast laten staan tot het moment dat je bezoek aan tafel zit. Je hoeft hem niet eens warm te maken. Hoe makkelijk wil je het hebben! Je kunt hem nog wat decoreren door er wat zwarte sesamzaadjes overheen te strooien of wat blaadjes koriander.

gazpacho asian 4

  • 1 pot gegrilde paprika’s
  • 1 komkommer zonder schil
  • halve rode peper
  • flinke pluk koriander
  • 1 teentje knoflook geperst
  • klein blokje gember
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn

gazpacho asian 3

Was de komkommer goed. Gooi alles in de blender en klaar. Sommige ingrediënten kun je gedoseerd toevoegen zodat het niet te zuur, pittig, of zout wordt.

gazpacho asian 2

gazpacho asian

print

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    FOOD PHOTOGRAPHY: GAZPACHO - Freelance graphic designer & photographer
    10 juli 2015 at 10:48

    […] smelled – and tasted fantastic and the styling was a pleasant bonus. Check out the recipe on her blog featuring my food […]

  • Reply
    Weekmenu – Week 1 | Foodies in Heels
    1 juni 2016 at 19:23

    […] – gazpacho asian style Maak dit de avond ervoor, makkelijk en nog lekkerder. Misschien ook meteen wat als voorgerechtje […]

  • Geef een reactie