Christmas Vibes/ Maud/ My favorites

Christmas Vibes

Het is zover: het is DECEMBER! De maand van kerstballen, foute kersttruien, gezelligheid, familie, hopelijk wat sneeuw, cadeautjes en vooral lekker veel eten en drinken. Voor een Foodie natuurlijk een TOP maand. Ik kan me helemaal uitleven en dat doe ik dan ook. Iedere eerste kerstdag sta ik de hele dag in de keuken en prepareer ik een kerstdiner van zo’n 6 gangen voor mijn familie. Zo heerlijk om in mijn foute kersttrui met de open haard knapperend en de kinderen krijsend (want: hyper van de suiker en spanning van de cadeau’s) lekker te koken.

foute kerstrui
Me & My Love in onze foute kerstrui van vorig jaar.

Mijn doel is om overdag veel te doen en alles voor te bereiden wat voor te bereiden valt. Zo zorg ik ervoor dat ik gewoon lekker aan tafel mee wijntjes kan drinken en kletsen in plaats van achter de potten en pannen te moeten staan. Een goede mice-en-place is het halve werk, daarom ga ik je de komende weken tot aan de kerst ook kerstgerechten laten zien die wel om wat werk overdag vragen (sommige zijn trouwens ook heel fast & easy) maar gemakkelijk af te werken zijn.

De voorbereiding van de decembermaand begint natuurlijk met het huis kerstproof te maken. Ieder jaar loop ik wel een keertje door het tuincentrum voor wat nieuwe kerstballen, maar ik vind het ook minstens zo leuk om leuke dingen voor op en rond de tafel te kopen. De 2 allerleukste adresjes hiervoor vind ik de H&M Home en de Zara Home. Ik heb inmiddels in de jaren redelijk wat  verzameld, maar kan het echt niet laten om ook ieder jaar wat nieuw servies, wat kopjes, bordje of andere leuke feestdag-accessoires te kopen. Hieronder zie je enkele van mijn favorieten.

kersttafel
H&M Home

Mijn tip is om 1 kerstsfeer neer te zetten in huis. Dit  jaar ga ik voor goud, vorig jaar was het meer traditioneel rood met hout. Als je alles wat je boven in de kerstdozen hebt zitten neer zet dan wordt het een rommelige bende. Ik kies ieder jaar een thema en zet dat door in het huis. Ik geef ook regelmatig wat weg, want je verzameld stiekem heel wat als je ieder jaar weer gaat kerstshoppen.

Schermafbeelding 2015-11-30 om 12.45.32
Zara Home

Er komen dus lekker veel kersttips voorbij, volg me daarvoor ook op Facebook en Instagram, zo mis je niets.

Shop ze!

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie