Bosui/ Citroengras/ Friendsfood/ Gegrilde paprika/ Gele curry/ Hoofdgerecht/ Kokos/ koriander/ Kurkuma/ Limoen/ Linzen/ Monday till Friday Dish/ Munt/ Veggie/ Zoete aardappel

Zoete aardappel curry

zoete aardapppelcurry zoete aardapppelcurry 2 zoete aardapppelcurry 3 zoete aardapppelcurry 4 zoete aardapppelcurry zoete aardapppelcurry 6 Wat is jou lievelingskeuken? Ik zou de rest van mijn leven Aziatisch kunnen eten. Zo lekker! Je hebt vaak wel wat meer ingrediënten nodig, maar als je het eenmaal een beetje in de vingers hebt, werken met al die Aziatische producten, dan kun je naar hartelust mixen en matchen.

Ik heb vandaag een heerlijke zoete aardappel-curry voor je. Ideaal voor als je veel gasten hebt en des te lekker als je het een dag van tevoren maakt. De smaken worden dan nog rijker.

Zoete aardappel curry

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 45 min

Ingredients

  • 1 grote zoete aardappel
  • halve rode peper
  • 1 limoen
  • 1 klein bakje linzen
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 stengel citroengras
  • flink stuk gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 prei
  • handvol peultjes
  • 2 eetlepels gele currypasta
  • koriander
  • munt
  • blik kokosmelk
  • vers gemalen peper naar smaak
  • 1 theelepel geroosterde paprikapoeder
  • 1 eetlepel kokosolie
  • zwarte sesamzaadjes (decoratie)

Instructions

1

Begin met alles te wassen en snijden, dan hoef je straks alles alleen maar bij elkaar te voegen.

2

Snipper de: ui, knoflook, gember, rode peper en citroengras.

3

Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes, ongeveer 2x2 cm.

4

Was de prei en snij in de lengte door de midden, snij deze 2 stukken nogmaals doormidden en snij er nu kleine kwartjes van.

5

Snij de peultje in de lengte in 4 dunne slierten.

6

De puntpaprika snij je in blokjes van ook ongeveer 2x2 cm.

7

Doe in een pan met dikke bodem de kokosolie en laat zachtjes warm worden. Voeg vervolgens de ui, knoflook, citroengras, rode peper en de gember toe. Laat dit even op laag vuur zacht worden.

8

Voeg hierna de prei toe en laat glazig worden.

9

De currypasta mag er nu in en blijf dit goed doorroeren. De pasta moet smelten.

10

Als de currypasta is gesmolten, blus je dit af met de kokosmelk. Roer goed door.

11

De zoete aardappel mag er nu in samen met de peultjes. Zet dit op laag vuur weg en roer af en toe door.

12

Na ongeveer 10 minuten mag de puntpaprika erin. Roer goed door.

13

Na 5 minuten mogen de linzen erin die je hebt laten uitlekken en rasp je de schil van de limoen, voeg dit bij de curry, samen met de sap van de limoen. Laat nog 2 minuten op het vuur staan, roer goed door.

14

Hak de kruiden fijn en doe dit voor driekwart bij de curry. Roer goed door.

Notes

Het fijne is dat je dit gerecht niet met rijst HOEFT te serveren omdat het geheel door de zoete aardappel en de linzen als een volwaardig gerecht is. Je kunt er altijd nog wat quinoa bij maken natuurlijk. Serveer met wat verse kruiden erboven op en wat zwarte sesamzaadjes. 

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie