Cookbooks/ Events/ Kookboek: Heerlijke Aardbei recepten/ Maud/ Sweeties

Kookboek: Heerlijke aardbei recepten

Wauwie, gister mocht ik voor Style My Day naar de toetjes HEMEL! De kookboekpresentatie van Belgisch meest bekende patissier Roger van Damme. Hij heeft een kookboek gemaakt met in de hoofdrol mijn favoriete fruit en het paradepaardje van vele Belgische fruitboeren: de aardbei. Bij binnenkomst in zijn prachtige huis kwam de geur van aardbeien en vers gebakken wafels en gebakjes me al tegemoet: ik was verkocht, het zou geen balansdagje worden.

aardbei 20 aardbei 13   aardbei 5

aardbei 21

aardbei 7

Na uitleg over de aardbeien uit Hoogstraten was het tijd om de keuken in te gaan. Roger heeft een prachtig kookatelier bij hem thuis waar wij samen met hem wat desserts mochten bereiden. Het was was heel erg bijzonder om van de master zelf tips & trics te krijgen over de mooiste toetjes. Roger van Damme is bekend van zijn tv-programma bij de Belgische zender NJAM en natuurlijk van zijn waanzinnig mooie lunch-restaurant: Het Gebaar in Antwerpen. Dit is echt een aanrader voor iedereen die een weekendje Antwerpen op het programma heeft staan.

aardbei 10

aardbei 12

Maar goed het ging gister over de aardbei. Van Roger leerden we dat we tegenwoordig helemaal niet meer neer hoeven te kijken op de aardbeien uit de kas, die zijn namelijk net zo lekker als die van het veld. Maar hij heeft ons wel op het hart gedrukt: kies alsjeblieft voor de Belgische/Nederlandse aardbei. Niet die uit Spanje, die moet je lekker eten als je in Spanje op vakantie bent, maar de kwaliteit van ‘onze’ aardbeien is gewoon ontzettend hoog.

aardbei 9

aardbei 11

Ik als kookboekfreak hebt natuurlijk meteen het hele boek doorgespit vandaag. En oh jee het water liep me weer in de mond. Gisteren hebben we een aantal heerlijke gerechten mogen proeven, maar dit weekend ga ik zeker voor een mooi pronkstuk als dessert wanneer we vrienden over de vloer hebben. En hoe leuk is ook een soepje van aardbeien met tomaat en mozarella. Of de: carpaccio van aardbeien. En: gehaktbrood met aardbeien en pistachepesto.

Ik zie al een prachtig menu voor me. Morgen maak ik in ieder geval de powershake voordat ik ga sporten.

aardbei 3

Roger: ontzettend bedankt voor het prachtige boek waarmee je ons in Belgie en Nederland weer geweldig veel inspiratie hebt gegeven.

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie