Asperge/ Avocado/ Ladies lunch/ Salades/ Tahin/ Veggie/ Wortel/ Zaatar

Asperge – Avocado – Tahin

Vandaag voor jullie een aspergegerecht. Veel mensen onderschatten hoe veelzijdig de asperge wel niet is. In deze salade heb ik hem rauw gelaten. Dun geschild is het heerlijk om hem rauw te eten. Super fris. Bovendien is je salade binnen een split second klaar, ook fijn.

a3

Deze dressing gebruik ik vaker in salades. Ik vind hem heel verrassend en hou van de smaak van za’atar. Za’atar is een specerijenmengsel uit het Midden-Oosten van sesam, sumak en tijm. Maar er zijn legio varianten hierop. Tahin wordt normaal gesproken gebruikt als een van de basisingrediënten van hummus. Maar je kunt dit ook prima gebruiken als dressing.

a1    a4

Salade

  • 4 witte asperges
  • 8 groene asperges
  • 2 wortels
  • 1 avocado
  • waterkers
  • eventueel verse tijm als garnering (niet om te eten)

a5

Dressing

  • sap halve limoen
  • 3 eetlepels milde olijfolie
  • 2 eetlepels tahin
  • 1 theelepel za’atar
  • peper en zout naar smaak
  • mespunt chillivlokken

a2

Maak de dressing door alle ingrediënten van de dressing samen te voegen en roer goed door zodat de tahin niet meer klontert.

Schil de witte asperges en schil met de dunschiller vervolgens de asperges in linten.

Snij de toppen van de groene asperges. Snij de rest in schuine dunne plakjes. Natuurlijk de uiteindes niet.

Schil ook de wortel en schil hier ook met de dunschiller dunne linten van. De wortel zal van zichzelf mooie krulletjes vormen.

De avocado mag ook in dunne plakjes.

Leg alle ingrediënten mooi op een bord. Druppel de dressing eroverheen. Maak de salade af met takjes tijm en waterkers.

Recept voor 2 personen.

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie