Brood/ Ladies lunch/ Shiny morning/ Skyr/ Veggie

Healthy Bread & Lovely Dip

Vandaag een heerlijk recept voor een super gezond brood. Niet een Foodies In Heels original, wel door mij aangepast met een aantal andere ingrediënten. Ik heb er een heerlijk frisse topping bij bedacht op basis van Skyr. Dit is echt mijn nieuwe vonst! Geen yoghurt maar zo eet je hem wel, het is een kaas met de structuur van yoghurt en boordevol eiwitten en geen vet.  Het smaakt eigenlijk naar Griekse yoghurt en je kunt het goed gebruiken als dip. Ook een topper voor na het sporten. Het recept van het brood komt van een super leuk foodblog: My New Roots. Ik krijg altijd mega veel inspiratie van haar blog en dit recept is zo’n topper dat ik het jullie niet wil onthouden. Zoals ik al zei, ik heb wat kleine aanpassingen gedaan, maar dit kun je zelf ook doen door er nog wat aan toe te voegen of te vervangen. Ik heb er voorheen ook ooit gojibessen doorheen gedaan en vijgen zijn ook erg lekker. Je eigen home-made vijgenbrood, wat zul jij de show stelen met je kaasplank als je vriendinnen komen borrelen!

hb 8

hb 7 hb 4

  • 140 gr zonnebloempitten
  • 90 gr sesampitten
  • 70 gr hazelnoten
  • 150 gr speltvlokken
  • 2 el chiazaadjes
  • 4 el vlozaadvezels
  • 1 el himalayazout
  • 1 el agavesiroop
  • 3 el kokosolie
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer door.
  • Nu mag je de kokosolie, het agavesiroop en 340 ml water in een kommetje doen en goed doorroeren.
  • Voeg dit samen en meng het geheel tot een dik deeg. In het begin lijkt het alsof alles te nat is maar de vlozaadvezels zijn de meest absorbeerdende vezels die er zijn en zullen veel van het vocht opnemen.
  • Giet alles in een cakevorm met bakpapier, strijk de bovenkant plat met een lepel en laat het beslag 3 uur tot een hele nacht afgedekt rusten. Hoeft niet in de koeling.
  • Bak het brood nu in 20 minuten op het middelste ovenrooster.
  • Haal het na 20 minuten uit de oven en leg het ondersteboven op het ovenrooster zonder bakpapier.
  • Zet het nu nog 40 minuten terug in de oven.
  • Laat vervolgens afkoelen voordat je gaat snijden.

hb 5

hb 1

Dip

  • 3 el Skyr (mijn nieuwe vonst! Geen yoghurt, maar een kaas met de structuur van yoghurt en boordevol eiwitten en geen vet!)
  • hand verse munt gehakt
  • limoenrasp van 1 limoen
  • 1 el agavesiroop
  • 1 tl lavendel (als je daar van houdt en zorg dat je de lekkere/ eetbare variant neemt)
  • 2 flinke draaien verse peper
  • 2 flinke draaien van grof himalayazout

Alle ingrediënten bij elkaar voegen en roeren

hb 3

hb 6

hb 2

Enjoy

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie