Foodies In Shape

Foodies In Shape – Weekmenu – Week 3

Foodies in shape

Donderdag
07.30 – Warm water met vers citroensap van halve citroen
08.00 – Skyr met handje noten
10.00 – appel
12.00 – omelet met spinazie en tomaat – kun je prima in de ochtend maken en meenemen. Bak een hele dunne omelet met groenten en peper en zout.  Smeer als hij klaar is er eventueel nog wat huttenkase op en rol op.
14.00 – Appel
16.00 – andere helft van de avocado in blokjes met wat limoensap en zwarte peper – maak wat extra quinoasalade voor de volgende dag als lunch
18.00 – Heilbot met Quinoa salade 

Vrijdag
07.30 – Warm water met vers citroensap van halve citroen
08.00 – ontbijpannenkoekje
10.00 – bakje aardbeien
12.00 – quinoa van de vorige dag
14.00 – handje noten
16.00 – komkommerstengels met wat yoghurt dip met dille, citroen en verse kruiden
18.00 – Tonijn met sesam salade en Aziatische dressing 

Wrijf verse tonijn in met olijfolie en smeer het in met sesamzaadjes. Bak dit aan beide kanten heel kort en leg het vervolgens in de koelkast. Als het goed is afgekoeld snij je het in mooie plakken.

Maak een dressing van 3 eetlepels sojasaus, 1 theelepel vissaus, 1 halve theelepel wasabi, sap van halve limoen, handvol grof gehakte koriander. Roer alles goed door elkaar.

Dressing kun je maken van wortelslierten, komkommerslierten, avocadoblokjes en koriander

Zaterdag
07.30 – Warm water met vers citroensap van halve citroen
08.00 – Tropical Smoothie, we maken er gewoon zelf zomer van toch?
10.00 – choco-coco snack voor bij de zaterdagochtend koffie
12.00 – clubsandwich healthy style: 2 speltboterhammen, ijsbergsla, tomaat, ontvette ham, 20plus smeerkaas en een gekookt ei.
14.00 – halve banaan met cacoanibs
16.00 – 2 rolletjes kipfilet gevuld met komkommer en 20plus smeerkaas
18.00 – Toren van Pisa

Zondag – RUSTDAG
Deze dag kun je misschien gebruiken om wat voorraad te maken:
Granola
Choco-coco bars

Maandag
07.30 – Warm water met vers citroensap van halve citroen
08.00 – Overnight oats met frambozen
10.00 – kersen
12.00 – 3 crackers met 2 gekookte eitjes en tomaat
14.00 – stengels bleekselderij met wortel
16.00 – handje noten
18.00 – Maak een home-made bolognese saus met echte tomaten ipv uit pot met lekker veel groenten en neem linzen of een klein beetje speltspaghetti ipv gewone spaghetti

Dinsdag
07.30 – Warm water met vers citroensap van halve citroen
08.00 – Gebakken eitje met 1 speltboterham
10.00 – appel
12.00 – linzensalade met bleekselderij, wortel, verse kruiden , olijfolie en limoensap
14.00 – handje amandelen
16.00 – 2 stukjes crabsticks
18.00 – Wokschotel – 

Broccoli, paksoi, chinese kool, tauge, rode peper, gember, ui, knoflook en oestersaus.

Bak de fijngesneden ui, knoflook, gember en rode ui en fruit dit. Voeg daarna alle gesneden groenten toe en roerbak dit kort, voeg nu een paar flinke scheuten oestersaus toe en laat de groenten een heel klein beetje zacht worden.

Serveer er bulgur bij en als laatste wat cashewnoten

Woensdag
07.30 – Warm water met vers citroensap van halve citroen
08.00 – Havermout met zwarte bessen
10.00 – bakje skyr
12.00 –  Geroosterde boterhammen met geprakte avocado met peper, zout en limoensap en leg hier nog wat kipfilet bovenop. Bewaar een beetje avocado voor bij de snack
14.00 – 2 stukken komkommer met de laatste avocado
16.00 – snoeptomaatjes
18.00 – healthy burgers

Check natuurlijk nog wel elke dag mijn blog voor de sportoefeningen en de anders afvaltips!

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie