Aubergine/ Balsamico/ Basilicum/ Bulgur/ Courgette/ Detox day/ Geroosterde paprika/ Hoofdgerecht/ Monday till Friday Dish/ Parmezaanse kaas/ Spinazie/ Tomaat/ Veggie

Cannelloni van Aubergine en Courgette

Vandaag weer een lekker slank gerecht. Aangezien ik helaas niet veel kan sporten zal ik mijn eetpatroon wat aan moeten scherpen, vandaar dat wij vandaag mager hebben gegeten. Maar gelukkig ook super lekker. Deze schotel zit echt tjokvol groenten, dus erg gezond. De koolhydraten die haal je uit de Bulgur. Bulgur is een product dat ik super graag eet. Het zijn langzame koolhydraten waar je langdurig een voldaan gevoel van hebt. Er zitten veel voedingsstoffen in en het is super makkelijk klaar te maken.

Verder is het vandaag ook een vegetarisch gerecht. Steeds vaker dat wij hier het vlees uit het menu schrappen. Met veel verschillende groentes heb je dat ook niet nodig.

Je kunt er wat mozzarella aan toe te voegen of ricotta, maar ik wil het graag mager hebben vandaag.

ย 

Cannelloni van Aubergine en Courgette

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 1 uur

Ingredients

  • 2 courgettes
  • 2 aubergines
  • 1 pot gegrilde paprika's
  • 1 literfles gezeefde tomaten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 3 tenen knoflook
  • 1 grote ui
  • 1 eetlepel olijfolie of ghee
  • 500 gram verse spinazie of diepgevroren bladspinazie
  • 200 gram ongekookte bulgur
  • olijfolie, liefst een spray
  • vers gemalen peper en himalayazout
  • zoete balsamico
  • basilicum
  • parmezaanse kaas

Instructions

1

Laat de bulgur weken in een kom.

2

Verwarm de oven voor op 180 graden.

3

Snipper de ui en de knoflook en bak dit glazig in wat olijfolie of ghee. Voeg na een paar minuten (roer regelmatig zodat het niet aanbakt) de tomatenpuree toe en roer dit nog een minuut op laag vuur. De smaken komen vrij tijdens dit proces. Voeg de gezeefde tomaten toe en laat op laag vuur pruttelen. Voeg ongeveer een eetlepel balsamico toe (ik gebruik witte) zodat de saus wat zoeter wordt. Voeg naar smaak ook peper en zout toe.

4

Snij de paprika in grove stukken en leg dit in de saus.

5

Wok de spinazie of laat het ontdooien in een pannetje.

6

Als de paprika zacht is dan pureer je de saus. Voeg hierna de spinazie toe en roer goed door, proef of de saus op smaak is.

7

Pak een ovenschaal en voeg hier de helft van de saus in. Voeg bij de andere helft van de saus de bulgur en roer dit goed door. Proef of het op smaak is.

8

Was de courgettes en aubergines en snij ze in dunne plakken met een mes of met een kaasmes. Zorg dat de plakken niet te dun zijn want dan scheuren ze.

9

Spray de plakken lichtjes in met olijfolie en grill deze in een grillpan om en om tot ze mooi gaar zijn.

10

Maak nu rolletjes door iedere keer wat van het bulgurmengsel in de groentenplakken te leggen en ze op te rollen. Leg ze mooi in de ovenschaal op de saus.

11

Rasp er wat parmezaanse kaas over en wat basilicum blaadjes. Zet vervolgens 12 minuten in de oven.

print

You Might Also Like