Bosui/ Feta/ Friendsfood/ Geen categorie/ Monday till Friday Dish/ Veggie/ Zoete aardappel

Gevulde zoete aardappel

Een heel fijn, makkelijk en gezond recept vandaag weer. Het eetpatroon bij ons in huis is wat aangescherpt. Wij streven er nu naar om van maandag tot vrijdag zo min mogelijk vlees en vis te eten. Dus ik heb een lekker vegetarisch gerecht voor je! Het zachte van de warme zoete aardappel past super goed bij de frisse feta en de scherpe bosui. Dan de intense smaak van de gerookte paprikapoeder erbij maakt het een heerlijk gerecht.

Zoete aardappel bevat veel vezels en langzame koolhydraten wat ervoor zorgt dat je lange tijd geen hongergevoel zult hebben.

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 1 uur

Ingredients

  • 2 grote zoete aardappels
  • 100 gram feta
  • 3 bosuien
  • handje platte peterselie
  • snuf gerookte paprikapoeder
  • vers gemalen himalayazout en zwarte peper
  • goede olijfolie

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Was en borstel de aardappels goed schoon onder de kraan.

3

Prik flink wat gaatjes in de schil en leg ze in een ovenschaal en zet dit in de oven. Laat ze hier 50 minuten in staan.

4

Snij de bosui in ringetjes, hak de peterselie grof en verkruimel de feta.

5

Snij de aardappels voor de helft open als ze uit de oven komen en verdeel de feta over de aardappels. Doe hier peper en zout overheen en ook de paprikapoeder.

6

Maak vervolgens af met de bosui en peterselie en druppel er wat olijfolie overheen.

print

You Might Also Like