Bosui/ Citroengras/ Curry/ Friendsfood/ Gember/ Hoofdgerecht/ Kaffir/ Kokos/ Kokosmelk/ Koriander/ Limoen/ Linzen/ Monday till Friday Dish/ Pompoen/ Puntpaprika/ Sojasaus/ Veggie

Pompoen – Linzen Curry

Wat een ontzettend lekker en fijn herfstproduct is pompoen. Je kunt er echt veel meer kanten mee op dan alleen pompoensoep. Wat dacht je van pompoencreme voor bij je yoghurt,  of geroosterde pompoen met geitenkaas.  Vandaag een nieuw pompoen gerecht. Ik ben gek op curry, en met pompoen erbij wordt hij nog lekkerder, de pompoen maakt hem rijk. Om de curry wat romiger te maken wat ik lekker vindt, pureer ik eerst een deel van de pompoen. Dan krijg je een mooie dikke massa, linzen erbij lepel erin en klaar.

Pompoen - linzen curry

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • blikje kokosmelk
  • 600 gram pompoen in blokjes
  • 2 rode puntpaprika's
  • klein blikje linzen
  • serehstengel (citroengras)
  • gember
  • limoen
  • koriander
  • rode peper
  • kaffir (limoenblaadjes)
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote gele ui
  • bosui
  • kokosolie of rijstolie
  • vissaus
  • sojasaus

Instructions

1

Snipper de ui, knoflook en gember. Fruit dit op zacht vuur in de olie.

2

Voeg ongeveer 200 gram van de pompoen toe en bak dit even kort mee. Voeg nu de currypasta toe aan de pompoen en roer dit goed door op het vuur totdat de pasta helemaal is gesmolten. Blus nu af met de kokosmelk en roer goed door met hierin de kaffir blaadjes en de serehstengel die je wat inkerft om de smaken goed vrij te krijgen. Voeg ook een scheutje sojasaus toe. Zet dit nu op laag vuur en laat even kort pruttelen.

3

Sij de puntpaprika in stukken.

4

Na een minuut of 12 (af en toe roeren) pureer de het mengsel nadat de de kaffirblaadjes en serehtenstengels hebt verwijderd (hou deze even apart).

5

Voeg de puntpaprika, de overige pompoen en opnieuw de kaffir en sereh bij het currymensel. Laat nu de groenten even gaar worden op laag vuur. Dit duurt zo'n 8 minuten (ligt eraan hoe dik de pompoenblokjes zijn, test het halverwege even).

6

Waarschijnlijk moet je nu een beetje water toevoegen aan de curry omdat wat dik is. Voeg ook naar smaak de rode peper, klein scheutje vissaus toe en uitgeknepen limoen.

7

Spoel de linzen af en doe deze als laatste bij de curry. Deze is namelijk al gaar en wil je niet nog zachter maken maar warm maken.

8

Als de groenten de gewenste gaarheid hebben en de saus de gewenste dikte en smaak, dan mag je nu de curry in een kom scheppen, er wat gesnipperde bosui, koriander en zwarte sesamzaadjes aan toevoegen.

9

Pak die lepel en val aan!

Notes

De knappe bakjes zijn van www.byjulia.nl

print

You Might Also Like