Broccoli/ Detox day/ Kurkuma/ Monday till Friday Dish/ Soep

Broccoli- Kurkumasoep

Broccoli- Kurkumasoep

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 40 minuten

Ingredients

  • 1 broccoli
  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • eetlepel kokosolie
  • 1 liter water
  • 2 kippenbouillonblokken
  • 2 eetlepels kurkuma

Instructions

1

Hier in huis wordt vaak zelfgemaakte groentesoep geserveerd. Want: de kids zien geen zichtbare stukken groenten en het smaakt altijd net wat zoeter door de ui die je toevoegt dat vinden ze ook fijn. Duizend verschillende variaties zijn mogelijk en je kunt lekker de koelkast opschonen, vinden papa’s en mama’s weer fijn. Restjessoep noemen wij het altijd oneerbiedig maar iedereen hier in huis vindt het meestal lekker.

2

Deze versie is met broccoli en mijn favoriete specerij kurkuma.

3

Voor de crunch zie het recept Super Healthy Salad

4

Maak de broccoli schoon en schil de stronk. Gooi 'm niet weg, dat is zonde, maar de buitenkant is taai. Snipper de ui en de knoflook. Zet een soeppan of stoofpan op met de kokosolie. Fruit de ui en knoflook hierin zachtjes en voeg daarna de broccoli toe. Stoof deze ook nog kort mee en voeg dan het water en de bouillonblokken toe. Voeg hierna de kurkuma toe en laat zachtjes koken tot de broccoli helemaal gaar is. Zodra dit het geval is kun je met een staafmixer de soep pureren. Lekker met een crunch en met wat verse kruiden zoals hier met broccocress.

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie