Friendsfood/ Hoofdgerecht/ Monday till Friday Dish/ Steaks/ Zoete aardappel

Steak – Pesto – Patatoes

Steak & Patatoes

  Steak & Patatoes

Steak & Patatoes

Altijd goed een lekkere goed gegrilde steak. Ik wil er wel graag iets aan toevoegen om het iets spannender te maken, dus heb er vandaag een pesto bij gemaakt. Zo klaar en heerlijk!!!

Omdat mijn kinderen toch echt de voorkeur geven aan gewone aardappels mix ik hier de ordinaire pieper met een prachtig kleurende zoete aardappel. En ik moet zeggen, vind de combi altijd top samen met die prachtig groene rozemarijn erbij. Het simpelste aardappelgerechtje dat er is eigenlijk. Het moeilijkste is het schillen van die knokige zoete aardappel.

Steak - Pesto - Patatoes

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 45

Ingredients

 • 4 steaks
 • 2 eetlepels pijnboompitten
 • 2 eetlepels parmezaanse kaas
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 10 blaadjes basilicum
 • 10 stengels bieslook
 • 1 teen knoflook
 • vers gemalen peper
 • himalyazout
 • sap van halve citroen
 • 4 zoete aardappels (kunnen wel heel groot zijn dus bedenk zelf even hoe groot je eters zijn)
 • 4 gewone aardappels medium formaat. Check altijd even bij de groenteboer dat je aardappels nemen die geschikt zijn om in de oven te garen. Ze moeten niet te kruimig zijn.
 • scheut olijfolie extra vergine
 • 2 takjes rozemarijn
 • vers gemalen peper
 • vers gemalen himalayazout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappels, was ze nog even en snij ze dan in grove stukken van ongeveer 3x3 cm. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel dit met de olijfolie, peper, zout en rozemarijn die je van de takken afritst. Alles even omhusselen en zo’n 20 minuten in de oven. Prik er na een kwartier even in misschien heb je net wat kleinere blokjes die sneller gaar zijn.

2

 

3

Gril de pijnboompitten even in een droge pan zodat ze een bruin kleurtje krijgen en laat ze afkoelen. Doe ze daarna samen met de parmezaanse kaas, olijfolie, basilicum, bieslook, knoflook, peper en zout in een keukenmachine en maal het fijn.

4

 Gril de steak. Voor degene die nog even een spoedcursusje biefstuk bakken nodig hebben: Haal de biefstuk een half uur voordat je hem gaat bakken uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Ik smeer de steak graag in met olijfolie als ik hem ga grillen en ik doe er ook meteen grof himalyazout op. Laat de grillpan goed heet worden en wacht tot hij gloeiend heet is. Ben niet bang voor wat walmen, zet gewoon je afzuigkap aan. Leg de steaks in de pan en druk ze even aan zodat ze mooi die grillstrepen krijgen. Laat hem daarna liggen, draai hem na ongeveer 1 a 2 minuten om (ligt er maar net aan hoe je de garing het liefst ziet) en druk hem weer aan. Leg ze daarna op een bord en laat ze even rusten. Heb je mooi de tijd om de rest van je bord even op te maken, nog een lekker glas rode wijn in te schenken, ja sorry daar vraagt dit gerecht toch wel echt om.

5

Na een paar minuten kun je de steak serveren met vers gemalen peper en je heerlijke pesto. Ik hou er wel van als mijn pesto op kamertemperatuur is, anders koelt het de biefstuk af.

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie