Courgette/ Feta/ Salades/ Spinazie/ Veggie

Green Salad

Zoals jullie zullen merken ben ik gek op salades zonder sla. Niets mis met sla natuurlijk maar voor een avondmaaltijd heb ik iets meer body nodig, anders trek ik binnen no time de koelkast weer open. Verder verlept gewone sla een stuk sneller waardoor je de salade altijd à la minute dient te maken. Ik vind het met een druk gezinsleven fijn als ik een maaltijd kan voorbereiden op momenten dat ik iets meer tijd heb. Deze salade is daar een voorbeeld van. Mooie groene kleuren en dan die heerlijke feta erbij. Ik vind deze mediterraanse salade heerlijk op zichzelf, maar als je wilt kun je er natuurlijk prima een goed stuk vlees of vis bij serveren.

Als basis voor een sla-loze salade kun je altijd spinazie gebruiken zoals in deze, maar ik gebruik ook vaak witlof en verschillende koolsoorten.

 

Green Salad

Print Recipe
Serves: 2

Ingredients

  • 500 gram bladspinazie
  • 1 courgette
  • blok feta
  • handje gegrilde noten (bijvoorbeeld gekruide noten)
  • 2 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel balsamico (ik geef de voorkeur aan vijgen-balsamico als je die kunt vinden, heerlijk zoet)
  • snuf peper en zout

Instructions

1

Was de spinazie en de courgette. Snij de courgette in lange plakken met een kaasschaaf, smeer deze in met een kwastje met olijfolie (of lekker met je vingers) en bestrooi met himalayazout. Grill de plakken in een grillpan zodat je mooie grill strepen krijgt.

2

Voeg voor de dressing alle ingrediënten bij elkaar en mix dit samen.

3

Leg de spinazie in een kom en maak deze aan met de dressing. Leg de gegrilde courgette erbovenop en verkruimel daar weer de feta op. Doe er wat olijfolie overheen, wat vers gemalen peper en tot slot de gekruide noten of andere noten.

4

Maak deze salade overigens ook weer niet TE ver van tevoren maar een uurtje kan. De laatste druppels olijfolie zou ik er last minute aan toevoegen. Net als de noten.

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie