Amandelmeel/ Chiazaad/ Friendsfood/ Healthy Snacks/ Parmezaanse kaas

Crunchy Super Cheese Cracker

 

cheese crackers

Superfoods zijn hip en happening en zeg nou zelf, stap jij niet ook een stuk lekkerder s’ avonds je bedje in wanneer je een dag heerlijk gezond heb gegeten? En ze zijn zo lekker veelzijdig.  Zo kun je dus ook lekkere snacks maken die gezond zijn en waar je dus geen schuldgevoel aan over houdt. Top toch?! Deze supercrackers maak ik graag als een soort van chipsvervanger voor de kids en als cracker voor mezelf en mijn gasten. Leuk op een kaasplankje maar ook om mee te dippen. Of als lekker tussendoortje met een lekker hummus of guacamole. Je kunt trouwens de Parmezaanse kaas ook weglaten als je daar niet van houdt, dan heb je dus een neutraal smaakende cracker. Die laatste versie heb ik vaak in de voorraadkast liggen als verantwoord snackje. En zie je hieronder hoe lekker weinig ingrediënten je nodig hebt voor deze crackers? Just the way I like it!!!

cheese crackers

  • 150 gr amandelmeel
  • 1eetlepel olijfolie of kokosolie
  • 20 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 1 Ei
  • Himalayazout

cheese crackers

Zet de oven op  175 graden

Strooi het zout over de meel en ga vervolgens voorzichtig het ei en de olie met het meel mengen met je vingers, beetje plakkerig werkje maar het resultaat mag er zijn, beloofd!

Als alles goed is vermengd, leg dan een stuk bakpapier op een ovenplateau en giet hier het mengsel overheen en rol dit met een deegroller in een soort van vierkant. Strooi er nu chiazaad overheen en rol dit er met dezelfde roller nog even wat vaster in (natuurlijk kun je hier nog veel meer zaden aan toevoegen als je wilt! Maak nu al wat inkepingen met een scherp mes. Zo kun je de crackers straks gemakkelijk verdelen.

Zet het een minuut of 7 in de oven

cheese crackers

Haal ze uit de oven (oven nog niet uit zetten) maak ze heel voorzichtig los van elkaar en draai ze om, zorg er natuurlijk voor dat ze niet breken. Op deze manier kunnen ze aan alle kanten lekker crunchy kunnen worden.

Zet ze nu nog voor 3 minuten terug in de oven.

cheese crackers

Laat het  even afkoelen een minimaal 10 minuten tot ze helemaal hard zijn en dan zijn ze klaar!

Enjoy

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie