Healthy Snacks/ Kurkuma/ Noten/ Olijven/ Partyfood

Spicy Nuts

Mensen die wel eens bij ons over de vloer zijn geweest weten dat ik niet zo ben van een blokje belegen kaas en plakje leverworst bij de borrel (hoewel ik dat ook echt heerlijk kan vinden af en toe hoor) nee ik probeer mensen meestal wel een beetje te verrassen. Laatst had ik niets anders in huis dan een zakje gemengde noten, iets wat trouwens bij je basis voorraad hoort voor eventuele verrassingsgasten. Ik heb toen dit recept bedacht en heb deze sindsdien regelmatig in een weckpot op de aanrecht staan. Ze zien er prachtig uit met de diepgele kurkuma specerij en het is een heerlijk en gezond tussendoortje. Heb je geen noten in huis, dan kun je dit trucje trouwens ook uithalen met een blikje kikkererwten. Maak deze wel eerst goed droog en dan heb je een verrassend lekker snackje.

 • Zakje gemengde noten
 • Bakspray of klein beetje kokosolie
 • 1 eetlepel kurkuma
 • 1 theelepel chilipoeder
 • 1 takje rozemarijn
 • Vers gemalen himalayazout

Gekruide noten

Wat een verschil he! Daarom is koken zo leuk.

gekruide noten

Ik heb een koekenpan heet laten worden met wat bakspray en heb een zakje notenmix toegevoegd. Blijf dit vaak omgooien op laag vuur zodat de noten niet kunnen aanbranden. Voeg dan de specerijen en kruiden toe en blijf regelmatig omgooien. Doe dit tot de noten een mooie gebrande kleur krijgen. Laat dit afkoelen en klaar!

Gemarineerde olijven

Hierin gooi ik vaak de kruiden die ik op mijn aanrecht heb staan, nu was dat basilicum, rozemarijn en bieslook. Let er wel op dat rozemarijn veel sterker van smaak is dan de andere 2 kruiden dus let op met je dossering. Je kan ze best wel even bewaren deze olijven, ik zet ze wel in de koelkast. Ook deze zijn altijd handig als er onverwacht mensen op bezoek komen.

 • Potje van je favoriete olijven
 • Extra vergine olijfolie 5 eetlepels
 • handje basilicum
 • handje bieslook
 • takje rozemarijn
 • klein teentje knoflook
 • theelepel honing
 • himalayazout naar smaak
 • vers gemalen peper naar smaak

Gekruide noten

Stop alle ingrediënten behalve de olijven in een keukenmachine en maak er een smeuïge massa van. Leg daarna de olijven in de marinade. Hoe langer ze erin hebben gelegen hoe lekkerder.

Enjoy

 

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie