Amandelmelk/ Granola/ Kokosmelk/ Maca/ Noten/ Ontbijt/ Shiny morning/ Speltvlokken

Granola

Lang ben ik op zoek geweest naar een echt lekkere kokosmelk met een lage energiewaarde. En ja hoor: GEVONDEN!!!!! Heerlijk deze Alpro COCONUT-ALMOND melk. Helaas niet zo heel makkelijk te vinden, ze hebben het bij lang niet alle supermarkten. Ik hoop dat daar verandering in gaat komen als we vanaf nu allemaal massal aan de almond-kokosmelk gaan! Ik haal mijn nieuwe verslaving altijd bij de Jumbo. Ben niet zo’n type dat een glaasje melk drinkt, maar in de ochtend met mijn homemade granola is dit een top ontbijtje. Laat de speltvlokken in de granola wel even de melk opnemen, dus laat dit even een minuutje staan voordat je het op eet. Het smaakt lekker zoet dus mijn kids vinden dit ook lekker, lekker EN gezond! Happy Breakfast!!!

granola

 • 200 gram speltvlokken
 • 100 gram hazelnoten
 • 100 gram pompoenpitten
 • 100 gram zonnebloempitten
 • 100 gram kokosvlokken of als je deze niet kunt vinden kokosrasp
 • eitwit van een groot ei of van 2 kleine
 • 2 eetlepels agavesiroop (als je het helemaal gezond wil hebben laat je dit ook weg)
 • 2 eetlepels kokosolie
 • 1 eetlepel maca
 • snuf himalayazout

granola met koko amandelmelk

Verwarm de oven voor op 160 graden. Laat de kokosolie smelten in de magnetron. Kneus de hazelnoten, ze hoeven natuurlijk niet helemaal verpulverd te worden.

Voeg de speltvlokken, hazelnoten, pompoenpitten, zonnebloempitten, kokosolie, maca en wat zout samen in een kom en meng goed. Strooi het mengsel op een bakplaat met bakpapier en verspreid alles goed. Giet hier nog de agavesiroop overheen, gelijk verdeeld over het mengsel en zet in de oven.

Op een Amerikaans foodblog heb ik een trucje geleerd hoe je brokken in je granola kunt krijgen! En de truc is: eiwit. Dit zorgt ervoor dat alles lekker aan elkaar plakt zonder suiker of honing te gebruiken. Klop het eiwit stijf. Zet de timer op 10 minuten, roer dan het mengsel even door, herhaal dit nogmaals keer en meng er derde keer de kokos doorheen en het eiwit. Zet nog 5 minuten terug in de oven en dan zou alles mooi goudbruin moeten zijn.

granola

Enjoy

print

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Mieke
  17 juni 2015 at 11:34

  Met deze overheerlijke granola is mijn koektrommel tegenwoordig gevuld. Ik gebruik het om de pap van te maken, maar ook als tussendoortje is het erg lekker.

 • Reply
  wils katrien
  1 juni 2016 at 11:38

  Ben nog niet mee met granola?maak ik dat zelf? Of waar kan ik dit vinden
  Dank je

 • Geef een reactie