Gegrilde paprika/ Hoofdgerecht/ Kikkererwt/ Kokos/ Kurkuma/ Savooikool/ Veggie

Kikkererwt- Kurkuma- Kokos stoofpotje

kikkererwt stoofpotje

kikkererwt stoofpotje

Dit is een super eenvoudig en vooral super snel gerechtje. Je kunt dit ook gemakkelijk maken uit je voorraadkast als je zorgt voor een goede basis, altijd fijn voor die dagen dat je geen tijd of zin hebt om naar de supermarkt te rijden. Het enige wat vers is, is de savooikool, maar dit kan vervangen worden door heel veel andere groenten die je als restje in je koelkast hebt liggen. Courgette, wortel, andere kolen, spruitjes, nou ja je snapt ‘m! Of bijvoorbeeld groenten uit de vriezer, dan hoef je helemaal je huis niet meer uit.

Het is echt heel snel klaar, zelfs je man kan het maken (ja echt!) en ik vind het heeeerlijk comfort food door de romige kokosmelk en de verslavend lekkere kurkuma dat het gerecht ook een prachtige kleur geeft (en had ik al gezegd hoe gezond kurkuma is?).

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • 1 grote gele ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels kurkuma
  • 1 eetlepel kokosolie
  • groot blikje kikkererwten
  • 4 gegrilde paprika’s uit pot
  • kwart savooikool
  • half blikje kokosmelk
  • 1 blokje kippenbouillon

Instructions

1

Snij de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn. Doe de kokosolie in een stoofpan en laat warm worden, niet te warm, de ui en de knoflook mogen niet aanbranden. Voeg de ui en knoflook toe en fruit even aan, voeg dan de savooikool toe, fruit aan en laat deze wat slinken.

2

Laat de kikkererwten uitlekken en voeg ook deze toe, verwarm wat en voeg de kokosmelk toe. Voeg nu de kurkuma en het bouillonblokje toe en laat deze laatste even smelten. Voeg als laatste de paprika toe en verwarm deze nog even en klaar! Hoe simpel is dit? Waarschijnlijk ruikt je keuken nu echt goddelijk! Enjoy

Notes

Als je mensen hebt die komen eten en je wilt iets lekkers simpels maken, dan is dit een ideaal gerechtje maar kleed het dan een beetje aan en serveer er bijvoorbeeld wat naanbrood bij. Je kan er ook een niet vegetarische versie van maken en er kipfilet aan toevoegen. Zorg dan dat je kleine blokje kip in een aparte pan zachtjes bakt en voeg deze toe na de kokosmelk. Een salade kan het geheel afmaken. Bijvoorbeeld de super healthy salad. Of een simpele groene salade van veldsla met tomaatjes.

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie