Aubergine/ Bijgerecht/ Monday till Friday Dish/ Pompoen

Pompoen- Aubergine Mash

pompoem aubergine mash

Ik eet geen koolhydraten, correctie; ik eet geen snelle koolhydraten zoals tarwe, koek, pasta, rijst, aardappel etc. Liever kies ik voor volkoren, quinoa, peulvruchten etc. Ook wel complexe koolhydraten genoemd. Deze worden langzamer door je lichaam opgenomen, waardoor je lijf langer de kans krijgt om het te verbranden. Ik ben altijd aan het zoeken naar een goede vervanger van die snelle koolhydraten zodat je wel lekker gevarieerd eet en op die manier heb ik niet het gevoel dat ik tijdens het diner iets moet missen. Dit gerecht is een fantastische aardappel vervanger. Ik eet dit in plaats van een aardappel-pureetje.

  • 1 aubergine
  • 1 pompoen (butternut bij voorkeur)
  • 1 hele bol knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 takje rozemarijn
  • peper en zout naar smaak

pompoen - aubergine mash

Verwarm je oven voor op 180 graden. Snij de aubergine en de pompoen in grove stukken, de pompoen hoef je niet te schillen wel even de pitten verwijderen. Van de knoflook snij je eerst het harige kapje eraf en vervolgens verwijder je de meeste velletjes aan de buitenkant. Leg alles op een bakplaat met bakpapier en bestrooi de groente met de chilipoeder, kurkuma en de olijfolie. Zet dit allemaal een half uur in de voorverwarmde oven. Leg 5 minuten voor het einde van de baktijd de rozemarijn nog bij de groente. Als je dit aan het begin doet dan verbrand het kruid.

Laat het vervolgens allemaal wat afkoelen en stop de groenten in een keukenmachine. Knijp de knoflook uit boven de keukenmachine en doe de rozemarijn (alleen de naaldjes) er ook bij. Pureer alles. Maak het nu alleen nog even op smaak met peper en zout.

Hieronder geserveerd met Aziatische gehaktballetjes en kort gegrilde tomaatjes uit de oven. Recept van onderstaand gerecht, soon online!

pompoen aubergine mash

Dit recept is voor 4 personen

Enjoy

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie