Citroengras/ Gember/ Ladies lunch/ Monday till Friday Dish/ Pompoen/ Soep

Spicy pompoensoep

spicy pompoensoep

Heerlijk winters soepje is dit. Leuk als voorgerechtje of op zondagmiddag met een lekker grote kop soep voor de open haard met wat vers stokbrood, jummie! Als je er geen genoeg van kunt krijgen, in de zomer als er geen pompoenen zijn vervang ik de pompoen door wortels, ook errug lekker.

spicy pompoensoep

 • 1 eetlepel kokosolie
 • 1 kilo pompoen
 • 1 prei
 • 1 grote ui
 • 2 tenen knoflook
 • stuk gember van 5×5 ongeveer
 • 1 serehstengel (citroengras),
 • 1 liter water
 • 2 tabletten groentebouillon
 • 1 eetlepel rijstazijn
 • 1 theelepel ketoembar
 • 1 theelepel chilipoeder
 • 3 eetlepels vissaus (ik gebruik crabvissaus)
 • koriander
 • zwarte sesamzaadjes

Spicy Pompoensoep

Wat ik altijd het fijnste vind is om eerst alles te snijden, dan hoef ik daarna alles alleen maar bij elkaar te gooien en is er minder kans op het verpesten van je soepje omdat je alles laat aanbranden. Dus snij de pompoen in grove stukken, de ui in grove stukken en de prei in halve ringen. De knoflook en de gember snij je in kleine stukjes, maar dit hoeft niet secuur, want de soep wordt later toch gepureerd. Pak een soeppan en laat de kokosolie zachtjes warm worden. Voeg daarna de ui, knoflook en gember toe en fruit dit zachtjes tot de ui glazig wordt. Voeg daarna de prei toe en stoof dit een minuutje, vervolgens stoof je de pompoen nog een minuut en daarna blus je dit af met de rijstazijn. Hierna gaat het water, de bouillonblokken en de serehstengel die je in vieren snijd, bij de groenten. Dan laat je dit zachtjes garen met de deksel op de pan. Mag best een uurtje, dan kan de soep ook echt de smaak van de citroengras in zich opnemen. Pureer nu de soep en voeg de vissaus, de ketoembar en de chilipoeder toe. Zet de soep nu even aan de kant zodat de smaken allemaal samen komen (soep is na een paar uur nog lekkerder) Serveer de soep met koriander en zwarte sesamzaadjes.

Spicy Pompoensoep

Dit recept is voor 4 personen

Enjoy

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie