Avocado/ Edamame/ Ladies lunch/ Monday till Friday Dish/ Quinoa/ Salades/ sushi/ Voorgerecht/ Zalm

Sushi Salad

Sushi Salad

sushi salad

Ik ben echt GEK op sushi, zou het graag veel vaker eten maar ik ben ook een kritische sushi fan. De meeste vind ik gewoon niet goed genoeg. Zelf maken heb ik wel eens gedaan maar het is niet mijn favoriete uitdaging in de keuken eerlijk gezegd. Niet in de laatste plaats omdat ik niet kan tippen aan de Japanse chefs. Wist je dat de echte sushi chefs eerst een opleiding moeten doen van 5 jaar om zo genoemd te mogen worden, do I need to say more……?! Vandaar dat ik het eet in goede Japanse restaurants en er dan ook volop van geniet. Toch zocht ik een alternatief  wat makkelijk is en natuurlijk gezond. Want heel eerlijk, sushirijst is nou niet echt de meest gezonde voedsel keuze. Ik heb het vervangen door quinoa. Verder kun je deze salade natuurlijk aanvullen met alles wat jij lekker vind in en op je sushi. Ik ben gek op zalm en avocado, dus hier mijn sushi salade, maar varieer er lekker mee!

Je hebt echt de smaak van sushi te pakken, maar dan heel makkelijk zonder moeilijk te doen met bamboematjes etc. en nog gezonder ook!

Sushi Salad

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 25

Ingredients

 • 100 gram quinoa
 • 150 gram rauwe zalm
 • 1 rijpe avocado
 • halve komkommer
 • blad nori
 • handje edamame boontjes gepeld (haal je zo kant en klaar bij de toko in de vriezer)
 • 1eetlepel sesamzaadjes zwart
 • sap van een limoen
 • Dressing
 • halve eetlepel wasabi
 • 2 eetlepels sojasaus
 • 1 eetlepel sushiazijn
 • 1 eetlepel Japanse mayo (vind je bij de meeste supermarkten)

Instructions

1

Kook  de quinoa zoals op de verpakking staat aangegeven. Ik gebruik altijd iets minder water dan aangegeven staat, zodat je een mooie droge korrel krijgt. Zeker voor salades wil je deze structuur. Laat deze afkoelen. Zorg dat je zalm giga vers is - ik eet rauwe zalm alleen van de visboer - en snij deze in blokjes. Vervolgens doe je hetzelfde met de komkommer* en de avocado. Aan de avocado kun je wat limoensap toevoegen waardoor deze niet verkleurd.

2

Maak de dressing door alle dressing ingrediënten bij elkaar te voegen en te mengen. Meng vervolgens de zalm, komkommer, avocado, edamame boontjes en de quinoa door elkaar, de dressing erbij en verhit de sesamzaadjes even in een koekenpan. Daardoor krijgen ze een intensere smaak. Verscheur of knip de nori in kleine stukjes en meng dit ook door de salade. De sesam eroverheen en klaar.

Notes

Voor een extra lekker komkommertje, kun je de blokjes even laten marineren in de rijstazijn. Doe dit dan wel voordat je de zalm en de avocado snijdt. Je kunt de blokjes gerust een uurtje of nog langer laten marineren.

print

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  admin
  3 februari 2015 at 19:40

  Lijkt me heeeerlijk!!

 • Geef een reactie