Gojibessen/ Hazelnoten/ Healthy Snacks/ Kokos/ Rauwe cacao/ Sweeties

Choco – Chunks

 

Choco Chunks

Choco Chunks

Choco Chunks

Print Recipe
Serves: - Cooking Time: 5 min

Ingredients

 • 300 gram rauwe cacaotabletten
 • 20 gram kokosbloesemsuiker
 • 1 eetlepel maca
 • 20 gram kokossnippers
 • 30 gram gojibessen
 • 50 gram hazelnoten

Instructions

1

Ben jij een complete CHOCO-ADDICT? Nou dan kunnen we elkaar de hand geven, helaas!! Ik kan echt heel goed weerstand bieden tegen snoepjes, koekjes, ijsjes etc. Maar NIET tegen chocolade. Nou troost ik mezelf altijd maar met het feit dat ik overal lees dat cacao echt een superfood is, mega gezond schijnt het te zijn! Bomvol mineralen en antioxidanten. Bovendien wordt je er happy van, lucky us!

2

Tja, in dit geval hebben we een klein probleempje, de werking zou optimaal zijn wanneer de chocolade niet verhit wordt en in dit recept smelten we de rauwe cacao om hem te bewerken. Probeer daarom de chocolade niet te laten koken, zet het op het allerlaagste vuurtje en stop met verhitten zodra deze is gesmolten. Doe dan de zoetstoffen erin en haal het pannetje dan meteen van het vuur.

3

Verder zoeten we deze chocolade met zowel de superfood maca, waar je energie van krijgt, als ook met kokosbloesemsuiker, deze is niet geraffineerd waardoor hij rijk is allerlei goede vitamines en mineralen. Dat maakt deze suiker veel gezonder als tafelsuiker.

4

Verder hoef ik je natuurlijk niet meer te vertellen dat kokos, gojibessen en hazelnoten super gezond zijn. Ze zijn natuurlijk niet zonder calorieen maar ieder avond een klein stukje bij een kopje groene thee is echt geen probleem, zeker niet als je al op je ideale gewicht bent.

5

Echte hardcore choco-addict kunnen het misschien zonder zoetstof doen in dit recept, nou dan is het natuurlijk helemaal gezond. Maar voor mij persoonlijk is dat echt te bitter, misschien is zelfs zuur wel de beste omschrijving.

6

Doe de cacaotabletten in een pannetje en zet op een laag vuurtje, smelt ze en haal ze zo snel mogelijk van het vuur, zodra alles is gesmolten. Voeg dan de suiker en de maca toe. Roer goed door. Proef het nu even of je het zoet genoeg vind.

7

Leg een vel keukenpapier in een grote ovenschaal. Schenk hier de cacaomassa overheen. Kneus de hazelnoten en strooi deze samen met de gojibessen en de kokossnippers over de chocolade heen. Plaats dit nu in de koelkast voor een paar uur. Heb je haast zet het dan een half uur in de vriezer.

8

Daarna kun je chocolade eten. Ik breek deze tablet uiteindelijk in ongeveer 20 stukjes, dus je kunt er wel even mee doen, als je er tenminste maar 1 per dag eet dan :-))

Notes

Heeeeeel lekker met een kop cappuccino van Amandel-Kokos melk van Alpro. Ik koop de chocaladetabletten altijd op pit&pit.com. Of zoek zo puur mogelijke chocolade zonder suiker.

print

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Foodies In Shape – Dag 24 – Zaterdag | Foodies in Heels
  17 augustus 2015 at 16:50

  […] 14.00 – stukje chocolade […]

 • Geef een reactie