Edamame/ Griekse yoghurt/ Healthy Snacks/ Ladies lunch/ Wasabi

Edamame Spread

Volgens mij is een van de geheimen van een gezond eetpatroon vol houden: gevarieerd eten en het vernieuwend maken. Ik ben daarom vaak brood/cracker beleg aan het bedenken want brood eet ik regelmatig en kipfilet is nou niet zo spannend. Dit receptje kwam voort uit left-overs, hoe fijn! Ik was de crackers met zalm en wasabi-yogurt aan het maken en had te veel van de saus gemaakt. Hij was zo vreselijk lekker dat ik het zonde vond om hem gewoon in de prullenbak te kieperen en ben dus even na gaan denken wat hier nou van te maken zou zijn. Heb nog een handje edamame boontjes uit de vriezer gehaald alles in de keukenmachine en klaar. Blijft een paar dagen goed als je het goed afgesloten in de koelkast zet. Dit is ook lekker als snack voor bij de borrel of als tussendoortje met wortel, komkommer, bleekselderij etc. of als koud sausje in de zomer bij een gegrild witvisje.

 • 2 eetlepels Griekse yoghurt
 • 1 theelepel wasabi
 • zeste van 1 limoen
 • 200 gram edamame boontjes
 • sap van halve limoen
 • handje koriander
 • himalayazout naar smaak

Edamamespread

Super simpel, edamame boontjes even laten ontdooien alles bij elkaar in de keukenmachine en het is klaar!

Enjoy

print

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Foodies in Heels – Dag 6 – Zaterdag | Foodies in Heels
  15 juni 2015 at 20:54

  […] – edamamespread op een […]

 • Geef een reactie