Foodies on tour/ Maud/ Obica - Mozzarella Bar

Obica – Mozzarella Bar

Vandaag een travel/food tip! Vorige jaar ben ik samen met Style My Day’s Lonneke een paar dagen naar Florence geweest: shoppen, eten, drinken, wij zijn zo makkelijk, verder hebben we echt NIETS nodig! We hebben daar van een local een restaurant tip gekregen voor de lunch, daar waren we zo lyrisch over dat we het liefste wilde blijven zitten tot en met het diner. Het is een MozzarellaBar genaamd: Obica en ik ben echt vanaf nu fan!

obika-mozzarella-bar Hierboven de mozzarella bar in Florence

Een paar weken geleden zijn we met vriendinnen een weekendje gaan shoppen in Milaan en ik als de Foodie van het gezelschap mocht de restaurants uitkiezen. Voor het diner waren we er al snel uit: Nobu, altijd zo ongelofelijk lekker en leuke setting. Maar ja, we waren in Italie en er moest dus wel wat serieus Italiaans eten geproefd worden. Ik ben gaan googelen en kwam erachter dat mijn favoriete restaurant uit Florence een keten is. Er zijn ook restaurants in Palermo, Rome en Milaan. Sterker nog, ze zitten ook in Londen en nog meer grote steden in de wereld. Wat een fantastisch nieuws! Misschien binnenkort in Amsterdam of Antwerpen? Fingers crossed!

Obica mozzarellabar obica mozazarellabar Hierboven de mozzarella bar in Milaan/ Brera

Het concept is als volgt: de basis is mozzarella. Je kunt kiezen uit verschillende soorten mozzarella of je kiest er een aantal om de verschillende smaken te ontdekken en vervolgens kies je daar bijgerechten bij: parmaham, ciabatta brood, gegrilde groenten, salades. Een glaasje Prossecco erbij en je maakt mij HAPPY! Het leuke aan dit concept is dat het echt om de mozzarella gaat, nadeel is dat je nadien dus echt noooooooit meer mozzarella uit de supermarkt wilt…..

Obica mozzarella bar

Obica mozzarella bar

Obica mozzarella bar

www.obica.com

Enjoy

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie