Hoofdgerecht/ kastanjechampignons/ Monday till Friday Dish/ Quinoa/ Risotto/ Snijbonen/ Veggie

Quinoa Risotto

Quinoa risotto

Happy Monday Everyone! Hebben jullie ook zo’n heerlijk weekend gehad? Nou ik heb ook een topweekend gehad, maar wel een beetje heftig met iets teveel leuke feestjes. Dan is het weer maandag en is het tijd voor weer wat regelmaat en gezonde maaltijden! Vandaag heb ik voor jullie deze super verantwoorde quinoa- risotto. Ik ben gek op risotto, heb het lang niet gegeten omdat het originele recept niet echt binnen mijn huidige lifestyle past. Maar deze variant doet dat gelukkig wel! En heel eerlijk: hij is gewoon net zo lekker! Heb hier een aantal keer mee geëxperimenteerd en de truc is om niet de quinoa op dezelfde manier te bereiden als risotto rijst, maar eerst te koken. Daardoor is dit recept eigenlijk ook nog makkelijker. Je hoeft hier namelijk niet 20 minuten in een pan te blijven roeren.

Quinoa Risotto

Print Recipe
Serves: 2

Ingredients

 • 100 gram ongekookte quinoa
 • 200 gram snijbonen
 • 250 gram kastanjechampignons
 • 1 rode ui
 • 1 teen knoflook
 • takje verse rozemarijn
 • sap van halve citroen
 • kopje groentebouillon
 • 2 eetlepels parmezaanse kaas
 • peper en zout
 • eetlepel olijfolie

Instructions

1

Kook de quinoa zoals op de verpakking staat vermeld. Ik doe wel altijd iets minder vocht bij de quinoa. Zeker als je een salade zou willen maken wil je een droge korrel. In dit recept wil je hem ook niet helemaal verzadigen want net zoals met de originele risotto is het zo lekker als de korrel ook nog wat smaak opneemt van de overige ingrediënten.

2

Zet een pannetje water op waarin je snijboontje blancheert.

3

Snij de champignons in stukken (ik hou van grove stukken, maar maak ze zo groot of klein als je zelf wilt) en bak deze in een pan met wat peper en zout en kleine beetje olijfolie gaar.

4

Snipper de ui, de knoflook en de rozemarijn, fruit aan in wat olijfolie in een grote pan. Laat dit glazig worden en voeg dan de gegaarde quinoa toe. Roer dit op laag vuur even goed door zodat alle smaken in de quinoa kunnen trekken. Het geheel heeft nu nog wat smeuïgheid nodig dus blus eerst af met het citroensap, roer even door en giet dan de bouillon erbij. Doe dit wel in fases, het moet niet te nat worden. Doe dit een beetje op smaak. Ik gebruik meestal niet eens het hele kopje.

5

Nu kunnen de boontjes en de champignons erbij en kun je alles nog even doorroeren en verwarmen.

6

Als laatste verse peper en eventueel zout naar smaak. En natuurlijk de parmezaanse kaas.

Notes

Als ik quinoa kook, maak ik vaak wat meer, dat zet ik dan in de koelkast. Ideale basis als lunch de volgende dag. Kun je ook makkelijk meenemen voor op je werk of onderweg.

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie