Bietjes/ Griekse yoghurt/ Monday till Friday Dish/ Quikie/ Soep

Rode Bietjesoep

Bietensoep

Het recept van deze soep komt van een lieve vriendin. Zoals waarschijnlijk de meeste van jullie gooi ik te veel etenswaren de prullenbak in naar mijn zin. Ik probeer dan ook zoveel mogelijk om de ingredienten die over blijven een andere bestemming te geven. Dat hebben we hier ook gedaan. Mijn vriendinnetje komt regelmatig gezellig met me mee koken en we waren een salade met bietjes aan het maken. Ik koop meestal uit gemak de voorgekookte bietjes bij de biologische supermarkt maar die zitten per 4 verpakt. Wat te doen met de overige 2 bietjes op ons bord??? Mijn vriendin vertelde dat ze wel eens de simpele en gezonde variant van Borsj maakt, de Russische Bietensoep. Ik was een beetje sceptisch, dit was zo simpel! In het originele recept zitten veel meer ingredienten vooral veel vlees en deze is vegetarisch. Maar hij is top! Lekker simpel en heel fijn om je restjes rode biet op te maken. Rode Bietensoep

 • 2 rode bieten
 • 1 ui
 • 1 tablet groentebouillon
 • 1 koffiekopje kraanwater
 • 1 borrelglaasje wodka (hoeft niet maar de soep krijgt wel echt meer pit)
 • 1 eetlepel griekse yoghurt
 • 1 stengels bosui
 • theelepel chilipoeder
 • 1 klein bakje tomatenpuree
 • scheutje olijfolie

Snij de ui en de bieten in grove stukken. Stoof eerst de ui aan in scheutje olijfolie. Laat dit even zacht worden en voeg dan de rode bieten toe. Voeg nu de tomatenuree bij het warme mengsel en blijf roeren voor een minuutje. Blus dit af met het kraanwater en voeg de bouillontablet toe. Laat dit even 10 minuten op zacht vuur staan. Pureer de soep met een staafmixer. HIerna voeg je de chilipoeder en de wodka toe die je er doorheen roert (doe dit wel een beetje op smaak, zeker met de wodka :-))

Schep de soep in een kom en schep er een lepel griekse yoghurt op, doe dit voorzichtig zodat ie niet meteen naar de bodem verdwijnt. Hier kun je nog wat verse gemalen zwarte peper overheen strooien en als laatste in ringen gesneden bosui.

Recept is voor 2 personen

Enjoy

print

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Fleur
  2 juni 2015 at 18:51

  Ik wil weten of je gekookte bieten of verse bieten gebruikt.

 • Reply
  Foodies in Shape – Dag 19 – Maandag | Foodies in Heels
  21 juni 2015 at 19:08

  […] – Rode bietjessoep met een […]

 • Geef een reactie