Hoofdgerecht/ Kip/ Monday till Friday Dish/ Noodles/ Paksoi/ Rode kool/ Wortel

Thai noodles

thai noodles

Ik ben gek op Aziatisch eten. Veel mensen grijpen voor Aziatisch eten naar kant-en-klaar maar het is eigenlijk zo ontzettend makkelijk. En bovendien is het over het algemeen gezond en goed voor de lijn.

Thai noodles

Voor dit recept gebruik ik kippendijen en eerlijk, als je eenmaal kippendijen hebt gegeten wil je dus nooit meer kipfilet! Het is ietsje vetter, maar nog steeds een mager stukje vlees en zo veel malser en smaakvoller.

De noodles die ik heb gebruikt koop ik bij de Biologische supermarkt. Kijk maar welke noodles je kunt krijgen als het maar koolhydraat-arme noodles zijn.

 • 500 gram kippendijen
 • 1 pakje noodles
 • 4 eetlepels sojasaus
 • 2 eetlepels crabvissaus
 • 2 eetlepels rijstazijn
 • 1 ui
 • 1 grote teen knoflook
 • flinke blok verse gember
 • 1 halve rode peper
 • 2 winterwortels
 • 1 paksoi
 • halve rode kool
 • handje pinda’s
 • 1 eetlepel kokosolie

Thai noodles

Snij de kippendijen in blokjes. Maak de marinade door de sojasaus, de vissaus en de rijstazijn samen te voegen in een kop. Laat de kip hier ongeveer een uur in marineren.

Snipper in de tussentijd de ui, knoflook de rode peper en de gember. Schil de wortel en schaaf ze vervolgens in dunne linten met een kaasschaaf of een aspergeschiller. Snij de paksoi in dunne reepjes. Snij vervolgens ook de rode kool in dunne reepjes. Zorg er natuurlijk allereerst voor dat alle groenten goed zijn gewassen. Kneus de pinda’s in een vijzel of door de er met een pan even op te slaan.

Zet een pannetje op voor de noodles en kook deze volgens de verpakking.

Verwarm wat kokosolie in een wok en fruit hierin de ui, knoflook, rode peper en de gember. Als deze glazig zijn voeg je de kip toe met de marinade, deze hoef je niet af te gieten. Verhit dit op hoog vuur een aantal minuten zodat de kip goed gaar is.

Zet een braadpan op het vuur met een klein beetje kokosolie en bak hierin de groenten kort aan. Voeg deze na ongeveer een minuutje bij de kip. Bak in diezelfde pan nog even kort de pinda’s, hier hoef je geen olie meer voor in de pan te doen.

Hoe handig zijn deze TO-GO bakjes! Ik vind het zelf ook heel leuk om het zo te serveren in plaats van op een bord.

Thai noodles

Hoofdgerecht voor 3 personen

Enjoy

print

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Foodies In Shape - Dag 8 - Foodies in Heels -
  8 juni 2015 at 20:06

  […] 18.00 – Thai Noodles […]

 • Geef een reactie