Chinese kool/ Ei/ Ladies lunch/ Monday till Friday Dish/ Rode kool/ Salades/ Zalm/ Zoetzure chilisaus

Zalm – kool – ei

Zalm - kool - ei

Zalm - kool - ei

Zalm - kool - ei

Zalm - kool - ei

 

Zalm - kool - ei

De combinatie ei en zalm blijft een gouden. Hier verwerk ik ze beiden in een lekkere salade met een flinke bite. De rauwe rode en chinese kool is lekker crunchy net als de geroosterde zonnebloempitten. Ik vind dit een top maaltijdsalade voor de vleesloze, gezonde dagen waarin ik dus niet meteen honger wil hebben na een uur. Door de ei en vette zalm krijg je genoeg voedingsstoffen binnen en vult hij ook goed.

Zalm - kool - ei

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 20

Ingredients

 • halve rode kool
 • halve chinese kool
 • pakje graved lachs of gerookte zalm
 • 2 eieren
 • bakje waterkers
 • handje zonnebloempitten
 • 3 eetlepels griekse yoghurt
 • 1 eetlepel zoete chilisaus
 • halve citroen
 • vers gemalen peper
 • himalayazout

Instructions

1

Kook de 2 eitjes zo’n 8 minuten half zacht. Rooster de zonnebloempitten kort in een droge koekenpan. Open de verpakking van de zalm, het komt de smaak tem goede als de vacuum verpakte zalm even “op adem kan komen”. Was de beiden kolen zorgvuldig en snij van allebei de helft in smalle repen. Snij of knip de waterkers en voeg bij de kool.

2

Voeg voor de dressing: yoghurt, sap van de citroen de chilisaus en het peper en zout bij elkaar en roer. Maak de salade aan met de dressing en leg op een bord. Pel de eitjes, snij ze en leg ze naast of op de koolsalade.

3

Leg de zalm erbij en de zonnebloempitten eroverheen.

print

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Helena
  25 maart 2015 at 09:07

  Dit moet ik toch eens proberen, alleen al om de kleurtjes!

 • Geef een reactie