Citroengras/ Detox day/ Edamame/ Gember/ Hoofdgerecht/ Ladies lunch/ Lotuswortel/ Monday till Friday Dish/ Zalm

Zalm uit de oven – Asian Style

Zalm uit de oven Asian Style

Zalm uit de oven Asian Style OK, na een druk en gezellig weekend waarin ik helaas toch meestal iets te veel eet (en drink :-)) is het tijd voor een health boost: gezond en simpel it is! Geen koolhydraten uiteraard, maar wel een lekker visje vol met Omega-3 vetten, goed voor een stralende huid en mooie bos haar. Ik ben zelf gek op alle manieren van zalmbereiding, maar dit is toch stiekem wel een favoriet. Behalve de gezonde vetten in de zalm zitten er verder alleen maar magere ingrediënten in die ik zo uit de diepvries haal. Ik hoef dus alleen maar even een visje bij de visboer te gaan halen, ik pleit overigens altijd voor vis van de visboer. Inderdaad is het vaak wat duurder, maar hier is de vers garantie gewoon stukken beter.

Al de ingrediënten die uit de diepvries komen haal ik bij de Aziatische supermarkt. Dus ja, heb je dit niet in je diepvries liggen of kom je vandaag niet bij de Toko, je kunt deze groenten natuurlijk vervangen door andere groenten: denk aan: paksoi, spruitjes, broccoli.

 • moot zalm
 • handje edamame boontjes (uit de diepvries)
 • ongeveer 8 schijfjes Lotus wortel (uit de diepvries)
 • stengel citroengras (kan ook eventueel bij de diepvries)
 • stukje verse gember
 • 3 kaffirblaadjes (uit de diepvries)
 • 1 stengel bosui
 • 3 eetlepels sojasaus
 • 1 eetlepel (crab)vissaus
 • 1 eetlepel rijstwijnazijn
 • 1 limoen

Zalm uit de oven Asian Style

Dit is zoooooo simpel, OK:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg de lotuswortels (kan gewoon bevroren) in een ovenschaal, daar bovenop de zalm, vervolgens de edamame boontjes (ook bevroren) en de kaffirblaadjes. Snipper nu de citroengras, snij de bosui in ringetjes, schil de gember en snij in dunne plakjes. Leg dit ook allemaal in de ovenschaal.

Maak nu een dressing van de sojasaus, de vissaus, rijstwijnazijn en de zeste van de limoen en het sap uit de limoen.

Schenk de dressing over de zalm. Dek de schaal af met aluminiumfolie, glanzende kant naar beneden, want dat weerkaatst de warmte. Hierdoor stoomt de vis gaar. Zet de schaal 40 minuten in de oven.

Zalm uit de oven Asian Style

Dit gerecht is voor 1 persoon, voor 2 personen neem je 2 moten zalm en wat meer groenten maar de rest van de ingrediënten kunnen hetzelfde blijven.

Enjoy

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie