Chiazaad/ Dadels/ Healthy Snacks/ Kokos/ Real Chocolate/ Sweeties/ Vijgen

Choco- Coco Energy Bar

Choco coco energy bar Choco coco energy bar Choco coco energy bar Choco coco energy bar Choco coco energy bar

De manier waarop ik op gewicht blijf is regelmatig eten. Dit betekent drie tussendoortjes per dag. Maar ja, wat als je onderweg bent? Of het tussendoortje schiet erbij in of je kiest het verkeerde tussendoortje (lees: ranzigheid van de benzinepomp). Ik was dus op zoek naar iets gezonds wat ik makkelijk in een bakje of in een folietje in m’n tas kan stoppen voor ‘on the road’. Ik heb toen deze TE lekkere Choco-Coco bar bedacht. Lekkerder als die mars bij het tankstation en zeker 1000 keer beter voor je lijf.

Zo vervangen de dadels en vijgen samen met de maca de suikers en zorgt diezelfde maca er ook voor dat je nog uren kei hard door kan werken want maca is een natuurlijke energie leverancier. Natuurlijk geven de dadels, de kokos en de zonnebloempitten ook een verzadigd gevoel. Verder maken de chiazaden en de rauwe cacao deze repen mega gezond. Als ik deze repen maak zorg ik ervoor dat ik grote en kleine maak. Af en toe eet ik deze ook als ontbijt, kun je echt lekker op vooruit, maar dan heb ik wel een wat grotere versie nodig. Natuurlijk zijn de kleine (of grote) ook heerlijk als traktatie bij de thee!

Ik bewaar ze altijd in een bakje in de koelkast en dan kun je ze echt lang bewaren! Ik heb ze meestal binnen 2 weken op, dus zeker 2 weken.

 

Choco- Coco Energy Bar

Print Recipe

Ingredients

 • 100 gram dadels zonder pit
 • 100 gram gedroogde vijgen
 • 20 gram geraspte kokos
 • 50 gram pompoenpitten (eventueel geroosterd voor een nog intensere smaak)
 • 100 gram rauwe cacao
 • 1 eetlepel maca
 • 20 gram chiazaad

Instructions

1

Smelt de cacao op zacht vuur in een pannetje met de maca.

2

Stop de dadels en de vijgen in een keukenmachine en pureer dit tot het helemaal fijn is. Doe de massa in een kom en voeg de rest van de ingrediënten toe behalve de cacao. Schep alles goed om.

3

Zorg dat de cacao helemaal is gesmolten en laat het een beetje afkoelen. Voeg dit vervolgens bij de massa, roer het nog een keer goed door elkaar en giet het in een rechthoekige schaal met keukenpapier of in een siliconen muffinvorm (of papieren muffinvormpjes) voor de ronde variant. druk het goed aan en zet dit minimaal twee uur in de koelkast (als je haast hebt kunnen ze ook even half uurtje in de vriezer). Daarna zijn ze klaar.

Notes

Ik bewaar ze altijd in de koelkast. Het recept is voor ongeveer 12 stuks ronde snacks en 8 rechte repen

print

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Work That Body! - Foodies in Heels
  22 april 2015 at 11:01

  […] “kickstart” – recept van Rens Kroes – is geschikt voor een heavy work-out. Of een Choco-Coco Energy Bar, Breakfast Pancake of Granolapap met bosvruchten van mij. Na het sporten ga je eiwitten eten om […]

 • Reply
  Foodies In Heels - Dag 5 - Foodies in Heels -
  5 juni 2015 at 05:57

  […] 10.00 – Choco-coco snack […]

 • Reply
  Foodies in Shape – Dag 20 | Foodies in Heels
  17 augustus 2015 at 16:45

  […] niet lekker vind. Zo kom ik ook niet in de verleiding. Wil je wel snoepen? Maak dan je eigen snoep! Choco-coco reep, fruity choco snack of homemade […]

 • Reply
  Foodies In Shape – Weekmenu – Week 3 | Foodies in Heels
  14 juni 2016 at 19:44

  […] van halve citroen 08.00 – Tropical Smoothie, we maken er gewoon zelf zomer van toch? 10.00 – choco-coco snack voor bij de zaterdagochtend koffie 12.00 – clubsandwich healthy style: 2 speltboterhammen, […]

 • Reply
  Foodies in Heels | StyleMyDay
  21 juni 2016 at 13:09

  […] “kickstart” – recept van Rens Kroes – is geschikt voor een heavy work-out. Of een Choco-Coco Energy Bar, Breakfast Pancake of Granolapap met bosvruchten van mij. Na het sporten ga je eiwitten eten om […]

 • Geef een reactie