Diner & Friends/ Maud/ Pretty Tables

Diner & Friends

tafeldecoratie

tafeldecoratie

Tja, je bent foodblogger of je bent het niet, ik hou van dinertjes geven! Avonden gezellig met vrienden aan tafel, relaxed aan je eigen keukentafel, heerlijk! Wat altijd belangrijk is, is dat je het zelf ook relaxed hebt. Nodig niet teveel mensen tegelijk uit ook al zijn je recepten nog zo makkelijk, daar maak je het je eigen echt onnodig moeilijk mee. Je komt dan vaak namelijk in de knoei met pannen etc. Voor mij is het maximaal aantal personen 8. Daar heb ik ook genoeg bestek, servies, glazen etc voor. Maak zoveel mogelijk dingen vooraf, zelfs het snijden van de garnituren is fijn om vooraf te doen. Maak dressing, snij alles. Trust me: je hebt nog steeds genoeg werk. Zorg ook dat glazen voor het aperitief klaar staan, maak alvast een klein hapje al is het een stukje worst met een bakje olijven. Mensen voelen zich meteen welkom als de drankjes en de hapjes al voor ze klaar staan.

Een leuk en makkelijk voor te bereiden voorbeeldmenu is de zalm en de thaise biefstuksalade.

tafeldecoratie

tafeldecoratie

Minstens zo belangrijk vind ik de aankleding van de tafel. Investeer hier geld en tijd in. Ik heb verschillende tafelkleden en servetten (bij de horecagroothandel hebben ze prachtig wit tafellinnen voor prima prijzen). Meestal kies ik voor wit, niets ziet er zo โ€œrijkโ€ uit als een mooi, wit straks gedekte tafel. Mooi gepoetste glazen en blinkend bestek. Dit vind ik echt het allerleukste om te doen, een tafel dekken, ben dan ook puntje precies, alles moet kaasrecht liggen, blinkend schoon zijn en alle details moeten kloppen. Tik die ik over heb gehouden aan de hotelschool denk ik :-))

tafeldecoratie

tafeldecoratie

tafeldecoratie

Ok, de basis staat, nu is de decoratie aan de beurt, daarmee geef je een thema of sfeer aan je tafel. Als je een goede bloemist in de buurt hebt heb je geluk, ik vraag aan mijn vaste bloemist altijd tips. Ook in bloemenland zijn natuurlijk trends en heb je te maken met seizoenen. Investeer in kleine vaasjes, ik heb er in de loop van de tijd een hoop gespaard en deze neem ik dan mee naar de bloemist zodat zij ze kan vullen. Bespaar niet op bloemen, dit is zo belangrijk voor je uitstraling. Heidi van mijn favoriete bloemenwinkel: De Geheime Tuin in Turnhout heeft er de laatste keer voor gekozen om 1 soort bloem met potje/vaasje te gebruiken, dan valt echt de schoonheid van iedere bloem op, vond het een erg origineel idee.

Hieronder geef ik je nog wat meer inspiratie van bloemen, verschillende tafelaankledingen met verschillend servies, glaswerk. Ik heb modern servies maar ook een heel oud servies van mijn oma gekregen die dat weer van haar moeder heeft gekregen. Het is ongeveer 200 delig…. Allerlei soorten kannen, borden, schalen, kommen etc. Ben ik super zuinig op en ik vind het ook prachtig om hier mijn tafel mee aan te kleden. Dusssss, check even de kast van je moeder of je oma en misschien vind je nog wel wat verborgen schatten ๐Ÿ™‚

tafeldecoratie tafeldecoratie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tafeldecoratie

tafeldecoratie

tafeldecoratie

tafeldecoratie

tafeldecoratie

tafeldecoratie

tafeldecoratie

tafeldecoratie

tafeldecoratie

tafeldecoratie

tafeldecoratie

Alle bloemen en vaasjes komen van bloemist De Geheime Tuin uit Turnhout!

Bedankt Heidi!

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie