Chia/ Frambozen/ Ontbijt/ Shiny morning/ Yoghurt

Frambozen – Chia Yoghurt

Frambozen - Chia Yoghurt

Veel mensen hebben moeite met eten van hun ontbijt in de ochtend. Probeer jezelf hier toch toe te dwingen want ik kan je niet genoeg vertellen hoe belangrijk het voor je is om de dag te starten met een voedzaam en gezond ontbijt. Het zorgt voor het opstarten van je spijsvertering en door je spijsvertering heel de dag op gang te houden val je af, ECHT WAAR! Een goed ontbijt zorgt er naast afvallen ook voor dat je heel de dag energie hebt, je je goed kunt concentreren en niet zo’n trek hebt in zoetigheid. Probeer je ontbijt te variëren, je eet ook niet elke avond spaghetti.

Dit is een simpel maar erg gezond en lekker ontbijtje. Superfoods zijn er in maar komen bij velen inmiddels de oren uit. Nou ik moet zeggen, ik gebruik ze wel, maar ben een grotere fan van tomaten, spruiten en kiwi’s om maar eens iets te noemen. Dat is ook gezond en bovendien zeker zo lekker! Ik heb toch meerdere superfoods in mijn kast staan, maar gebruik ze alleen in gerechten als ze ook echt iets toevoegen qua smaak. Het chiazaad dat ik hier gebruik doet niet zoveel met de smaak maar wel iets met de structuur van de yoghurt. De zaadjes wellen op en zorgen ervoor dat de yoghurt dikker wordt. Ze geven je snel een verzadigd gevoel, daarnaast is het natuurlijk erg gezond….

Frambozen - Chia Yoghurt

 • 150 gram magere yoghurt (ik gebruik vaak Alpro Kokos yoghurt)
 • 20 gram chiazaad
 • handje frambozen
 • extra als topping: frambozen, granola als je hebt of kokosflakes

Zet de avond voordat je gaat slapen de chiazaadjes bij de yoghurt, roer ze er doorheen en zet afgedekt in de koelkast.

De volgende ochtend doe je de yoghurt bij de frambozen in een keukenmachine en maak je er een gladde massa van.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In een bakje, topping erop en super snel een lekker ontbijtje!

Frambozen - Chia Yoghurt

Enjoy

print

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Foodies In Shape – Dag 12 – Dinsdag | Foodies in Heels
  13 juni 2016 at 19:03

  […] 07.30 – Warm water met vers citroensap van halve citroen 08.00 – Frambozen chia-yoghurt 10.00 – appel 12.00 – salade van spinazie, tomaat, kikkererwten en bosui. Dressing van witte […]

 • Geef een reactie