Geitenkaas/ Ladies lunch/ Linzen/ Monday till Friday Dish/ Salades/ Veggie/ Zoete aardappel

Linzen – geitenkaas – zoete aardappel

linzen geitenkaas zoete aardappel

linzen geitenkaas zoete aardappel linzen geitenkaas zoete aardappel

linzen geitenkaas zoete aardappel

linzen geitenkaas zoete aardappel

linzen geitenkaas zoete aardappel

Vaak krijg ik de vraag hoe ik al mijn recepten bedenk, of ook regelmatig: waar haal jij die recepten vandaan :-)) Nou, het zijn toch echt allemaal Foodies In Heels originals! Al moet ik zeggen dat ik vaak geïnspireerd raak door andere koks, bloggers, kookboeken, magazines. Koken is IN, koken en gezond eten is populair, je kunt er niet meer om heen en ik vind het geweldig! Ik verslind namelijk kookboeken (lig er ‘ s avonds mee in bed ipv een literaire thriller), struin regelmatig Amerikaanse foodblogs af en blader wekelijks in kooktijdschriften. Ja voor mij is het wel een verslaving dat koken. Doordat ik zoveel recepten en heerlijke gerechten zie met verrassende combinaties, goede producten en de mooiste foto’s heb ik mega veel inspiratie voor mijn eigen recepten. En het leuke van koken is, de mogelijkheden zijn eindeloos. Er zijn zoveel mogelijkheden met bereidingswijzen, seizoensproducten, specerijen waar ik nog maar een fractie van heb gegeten in mijn leven. Dat is voor mij echt een passie, en NATUURLIJK gaat er ook wel eens bij mij een gerecht linea recta de prullenbak in hoor! Zooooo irritant, als ik iets in mijn hoofd heb zitten, wat me fantastisch lijkt en in de praktijk smaakt het naar niets. Maar je moet durven te experimenteren in de keuken. Ik heb nog nooit een recept letterlijk overgenomen, ik kan het NIET laten om er iets aan toe te voegen, weg te laten, er MIJN gerecht van te maken. Maar goed, dat maakt een foodie ook een foodie waarschijnlijk.

Een van de manieren waarop mijn gerechten tot stand komen is de volgende: ik bedenk waar ik zin in heb, wat ik voorhanden heb en wat kan ik goed combineren. Zo is dit gerecht ook ontstaan, en wat een winnaar is het geworden! Een van mijn absolute favorieten deze salade! Zo had ik geitenkaas in de koelkast liggen, koriander en nog wat bosui. Ok, nu de basis, ik heb altijd linzen, quinoa, kikkererwten, bulgur in mijn kast liggen voor een goede basis of als aardappel/pasta vervanger. Hier koos ik voor linzen. Nog wat specerijen erbij een lekker zoet aardappeltje en Voila! Een gerecht wat ideaal is voor een vriendinnen lunch of een voorgerecht van een lekker dinertje met vrienden. Maar ik maak het ook regelmatig als avondeten voor mezelf.

Linzen - geitenkaas - zoete aardappel

Print Recipe
Serves: 1

Ingredients

 • klein potje linzen
 • 75 gram geitenkaas
 • paar takjes koriander
 • 1 stengel bosui
 • halve theelepel ras-al-hanout
 • 1 grote zoete aardappel
 • scheut olijfolie extra vergine
 • halve citroen
 • grof gemalen peper
 • grof gemalen zout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil en snij de zoete aardappel in kleine dobbelsteentjes. Leg deze op een ovenplaat met bakpapier. Zet dit vervolgens voor 15 minuten in de oven.

2

Laat de linzen in een vergiet uitlekken. Snij de koriander fijn en de bosui in ringetjes. Doe dit allemaal bij elkaar en voeg de citroen, olijfolie, ras-al-hanout, peper en zout naar smaak toe. Meng dit allemaal samen. Als de aardappel uit de oven is en wat is afgekoeld voeg je dit ook bij de salade en dan verkruimel je als laatste de geitenkaas hierover. Simpel toch?!

print

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Foodies In Shape – Dag 8 – Donderdag | Foodies in Heels
  8 juni 2016 at 19:21

  […] 07.30 – Warm water met vers citroensap van halve citroen 08.00 – Skyr met een peer in stukjes gesneden, zwarte bessen en wat gojibessen 10.00 – (Quinoa) Rijstwafel 12.00 – 1 speltbroodje met kipfilet, rucola en een geprakt halve avocado met wat limoensap 14.00 – Appel 16.00 – andere helft van de avocado in blokjes met wat limoensap en zwarte peper 18.00 – Salade van zoete aardappel, linzen en geitenkaas […]

 • Reply
  Foodies In Heels | StyleMyDay
  20 juni 2016 at 13:09

  […] Hierboven een goed voorbeeld van goede koolhydraten. […]

 • Geef een reactie