Gegrilde paprika/ Geitenkaas/ Hennepzaad/ Salades/ Spinazie/ Tomaat/ Veggie

Spinazie – Geitenkaas – Paprika

spinaziesalade Ik ben GEK op salades zonder sla! De allerbeste basis vind ik persoonlijk spinazie. Als je dat rauw eet, dan behoudt het zijn heerlijk dikke, smaakvolle blad. Het is natuurlijk ook nog eens veel gezonder dan sla, want waar in sla voornamelijk water zit, zit spinazie tjokvol vitamines en minerales en is het zo ongeveer de meest gezonde groente die er maar te vinden is. Zeker als je het zoals in dit recept rauw eet, gaan er geen voedingsstoffen verloren. Wil je het wel verwarmen voor een ander gerecht, wok het dan altijd heel kort. Nooit koken in water, dan kun je beter het water opdrinken waar je de groentes in hebt gekookt 🙂

 • 300 gram rauwe spinazie
 • doosje trostomaatjes
 • 150 gram geitenkaas
 • 1 sjalot
 • 1 teen knoflook
 • 1 halve pot gegrilde paprika
 • handje basilicum
 • halve citroen
 • olijfolie
 • handje hennepzaad
 • theelepel gerookte paprikapoeder
 • peper en zout

spinaziesalade

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de tomaatjes, halveer ze en leg ze op een ovenplaat. Als de oven op temperatuur is, zet ze dan voor 5 minuten in de oven.

Snipper de ui en de knoflook en verwarm wat olijfolie in een pannetje. Doe hier de ui en knoflook in en laat glazig worden. Laat de paprika’s uitlekken en snij in grove stukken. Blus de ui en knoflook af met de sap van de halve citroen en doe er vervolgens de paprika’s bij. Laat dit met een deksel op laag vuur een minuut of 10 stoven. Voeg de basilicum toe en vervolgens pureer je het tot een saus met een staafmixer. Voeg de paprikapoeder en peper en zout naar smaak toe.

Was de spinazie goed en laat deze uitlekken. Leg deze vervolgens op een schaal of groot bord. druppel daar wat olijfolie over met wat peper en zout. Vervolgens leg je de tomaatjes eroverheen, brokkel je de geitenkaas eroverheen en hier doe je wat van de afgekoelde saus overheen. Strooi hier nog wat hennepzaad (of bijvoorbeeld zonnebloempitjes als je dat lekkerder vindt) overheen en klaar!

O ja, en heb je nog wat van de saus over? Eet deze morgen bij een stukje gegrilde kip, echt heel lekker.

Hoofdgerecht voor 2 personen.

Enjoy

print

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Crostini van speltbrood - Foodies in Heels
  17 mei 2015 at 13:41

  […] gebruik hier dezelfde saus als van de salade met spinazie – geitenkaas – paprika. Snipper de sjalot en de knoflook en verwarm wat olijfolie in een pannetje. Doe hier de ui en […]

 • Reply
  Healthy Sandwich | Foodies in Heels
  22 juni 2015 at 11:04

  […] wel 2 weken bewaren in de koelkast, maar je kunt er ook een lekker paprikasausje van maken zoals in dit […]

 • Reply
  Salad Time | Foodies in Heels
  19 april 2016 at 19:23

  […] Spinaziesalade met geitenkaas en paprikadressing […]

 • Geef een reactie