Avocado/ Chilipeper/ Friendsfood/ Geitenkaas/ Hennepzaad/ Komkommer/ Soep

Avocado – Komkommersoep

avocado geitenkaas komkommersoep

Avocado komkommer geitenkaas soep Heerlijk zomers soepje op deze prachtige zomerse dag in mei. Begin van de week, dus dan staat er hier altijd iets gezonds (en makkelijks) op tafel. Met dit koude soepje kun je extra lekker lang genieten van de warmte buiten in plaats van je keuken. Ben niet bang dat het niet vult dit soepje, hier zal de avocado zeker voor zorgen.

Als je geen fan bent van geitenkaas kun je dit ook gewoon weg laten. Mijn lief houdt niet van geitenkaas maar wel van feta, dus voor hem doe ik er feta overheen. Het hennepzaad maakt het bovendien samen met de avocado ook nog eens een super gezond soepje. En het is binnen 10 minuten klaar, hoe fijn is dat!

Het is trouwens ook een leuk voorgerechtje voor een vriendinnen-lunch (zorg dan voor een kleine portie). En je kan deze soep ook super makkelijk in de ochtend maken in je blender (blender dan de geitenkaas eventueel gewoon mee), in een thermoskan mee naar je werk en op je werk heerlijk genieten van dit soepje.

 • 1 avocado
 • 1 komkommer
 • 1 limoen
 • 100 gram geitenkaas
 • 2 eetlepels hennepzaad
 • grof gemalen vierseizoenenpeper
 • Grof gemalen himalayazout
 • snuf chilipeper

Avocado komkommer geitenkaas soep

Was en snijd de komkommer in grove stukken en stop in de blender. Haal het vruchtvlees uit de avocado en doe dit ook in de blender. Het sap van de limoen en het peper en zout mag er ook bij en pureer alles tot een egale massa, voor de extra kick nog wat gedroogde chilipeper naar smaak. Schenk de soep in een kom, brokkel de geitenkaas en leg dat voorzichtig op de soep zodat het er niet invalt maar mooi zichtbaar blijft. Als laatste het hennepzaad (hennepzaad kun je nog even kort roosteren in een droge pan voor een extra intense smaak) wat peper en je zomerse maaltijd is klaar!

Hoofdgerecht voor 1 persoon, voorgerecht voor 2 personen.

Enjoy

print

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Foodies in Heels - Dag 6 - Foodies in Heels -
  5 juni 2015 at 16:34

  […] 12.00 – Avocado – komkommer – geitenkaassoep […]

 • Reply
  Foodies In Shape – Dag 16 – Donderdag | Foodies in Heels
  17 juni 2015 at 20:34

  […] 12.00 – Avocado- komkommersoep […]

 • Reply
  Foodies in Shape – Dag 26 – Dinsdag | Foodies in Heels
  29 juni 2015 at 19:07

  […] – het is warm dus een lekkere koude avocado-komkommersoep met een […]

 • Reply
  Foodies In Shape – Dag 11 – Vrijdag | Foodies in Heels
  17 augustus 2015 at 16:40

  […] – avocado-komkommersoep  met een […]

 • Reply
  Foodies in Shape – Dag 25 – Maandag | Foodies in Heels
  17 augustus 2015 at 16:49

  […] – avocado- komkommer- geitenkaassoep neem hier een volkorencracker […]

 • Geef een reactie