Geitenkaas/ Hoofdgerecht/ Knolselderij/ Ladies lunch/ Monday till Friday Dish/ Parmezaanse kaas/ Ravioli/ Rozemarijn/ Spinazie/ Tomaat/ Veggie

Carb-Free Ravioli

Ravioli van knolselderij

Ravioli van knolselderij Dit is een super leuk vegetarisch gerechtje. Het ziet eruit alsof het heel veel werk heeft gekost, maar niets is minder waar!  Het is een goed koolhydraat-vervangend gerecht gebaseerd op een Italiaanse klassieker. Ik heb er m’n eigen draai aan gegeven door ricotta te vervangen door mijn favoriet geitenkaas. Dit geeft nog meer pit aan het geheel. Het is ook leuk als voorgerecht (dan voor 4 personen), deze ravioli is stukken lichter als de pasta variant en zal bij veel op de lijn lettende vriendinnen in de smaak vallen als je eens een vriendinnendinertje hebt. De knolselderij heb je niet helemaal nodig, daar kun je de volgende dag een stamppotje van maken, knolselderij is namelijk ook een prima aardappel vervanger.

Het bevat geen koolhydraten dit gerechtje wel vetten. Ja kan zo veel olijfolie toevoegen als je wilt natuurlijk. Zorg wel dat je hele goede olijfolie hier gebruikt, dat proef je!

Ravioli van knolselderij

 • 1 knolselderij
 • 500 gram bladspinazie
 • 200 gram geitenkaas
 • 2 sjalotten
 • olijfolie extra vergine
 • peper en zout
 • groentezout of groentebouillonblokje
 • 1 takje rozemarijn
 • 10 blaadjes salie
 • 15 cherrytomaatjes
 • handje parmezaanse kaas

Voor de ravioli heb je dunne plakjes knolselderij nodig in een vorm naar keuze, meestal begin ik met het schoonmaken en snijden van de ravioli en komt de vorm vanzelf. Maak ze niet te klein dat is niet makkelijk met de vulling. Ik snij de plakken met een kaasschaaf dan heb je mooie gelijke dunne plakken. Ik kook vervolgens de knolselderij in water met wat groentezout of een bouilonblokje.  Kook ze op een laag vuurtje ongeveer 2 minuutjes. Niet langer want dan vallen ze uit elkaar.

Was de spinazie en snij de bladeren grof in wat kleinere stukken. Snipper het sjallotje, en bak dit zachtjes in een wok op halfhoog vuur. Hak de rozemarijn grof. Voeg de spinazie bij de sjalotten als ze glazig zijn en blijf dit roeren, voeg ook de rozemarijn toe. De spinazie zal heel snel gaan slinken, giet het vocht af als het geslonken is af en zet de spinazie terug op laag vuur. Voeg nu de geitenkaas toe en laat dit zachtjes smelten, blijf roeren en zet meteen het vuur af als de geitenkaas is gesmolten.

Snij de tomaatjes in vieren. Pak een pan welke handig is voor sausje en doe hier een aantal flinke scheuten olijfolie extra vergine in, zet dit op laag vuur en voeg de salie toe. Wacht tot de salie begint te verkleuren, voeg dan tomaatjes toe en haal meteen van het vuur. Leg nu de onderkant van de ravioli’s op een bord, leg daarop wat van de vulling en leg daar bovenop de bovenkant. Schep hieroverheen wat tomaatjes met salie en olijfolie. Als laatste wat parmezaanse kaas.

Ravioli van knolselderij

Hoofdgerecht voor 2 personen

Enjoy

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie