Basilicum/ Buffelmozzarella/ Chorizo/ Friendsfood/ Gegrilde paprika/ Hoofdgerecht/ Puntpaprika/ Speltbrood/ Tomaat

Crostini van speltbrood

Crostini speltbrood

Dit is een heerlijk recept voor een zondagmiddagborrel of voor het diner, dan maak je lekker veel 🙂 Crostini’s zijn dunne sneetjes oud brood dat geroosterd wordt en vervolgens ingesmeerd wordt met kruiden en olie, die fase slaan wij hier even over. Door de crostini’s van speltbrood te maken in plaats van witbrood hoef je er ook niet zo’n schuldgevoel aan over te houden. Je kan ze met van alles en nog wat beleggen. Hier geef ik je mijn 2 favorieten, maar je kan er zo veel kanten mee op. Kijk eens wat je in de koelkast hebt liggen. Een courgette, wat geitenkaas erop, misschien nog iets van een zonnebloempitje ofzo voor wat crunch. Paddestoelen zijn ook altijd heel lekker, misschien heb je nog wat bacon over? Go Crazy!

Crostini speltbrood

Variant 1

 • 2 rijpe, goede smaakvolle tomaten of een trosje kleine tomaatjes
 • 1 bol goede buffelmozarella
 • enkele basilicumblaadjes
 • waterkers voor garnering of basilicum
 • pot gegrilde paprika
 • 1 sjalot
 • 1 teen knoflook
 • sap van halve citroen
 • vers gemalen peper en zout
 • olijfolie extra vergine
 • speltbrood

Ik gebruik hier dezelfde saus als van de salade met spinazie – geitenkaas – paprika. Snipper de sjalot en de knoflook en verwarm wat olijfolie in een pannetje. Doe hier de ui en knoflook in en laat glazig worden. Laat de paprika’s uitlekken en snij in grove stukken. Blus de ui en knoflook af met de sap van de halve citroen en doe er vervolgens de paprika’s bij. Laat dit met een deksel op laag vuur een minuut of 10 stoven. Voeg de basilicum toe en vervolgens pureer je het tot een saus met een staafmixer. Voeg de paprikapoeder en peper en zout naar smaak toe.

Snij de mozzarella en de tomaatjes. Doe de tomaatjes even in een schaal met wat goede olijfolie een kleine beetje citroensap en peper en zout, hussel dit even goed door elkaar zodat alle tomaatjes gedresseerd zijn.

Rooster het brood en smeer het in met flink wat saus en daaroverheen de mozzarella en tomaatjes, peper en zout. De garnering als laatst. Eet de crostini’s meteen op.

Crostini speltbrood

Variant 2

 • Halve chorizo worst
 • handje basilicum
 • 3 tenen knoflook
 • witte wijnazijn of appelazijn
 • kleine tomaatjes
 • olijfolie
 • vers gemalen peper

Snij de chorizo in halve maantjes. De knoflookteentjes in dunne schijfjes en de basilicum in reepjes. Doe in een koekenpan een scheutje olijfolie en bak hierin de chorizo-blokjes, blijf omgooien en bak een paar minuutjes. Haal dan met een schuimspaan de chorizo-blokjes uit de pan maar laat de olie erin zitten. Doe hier de knoflookschijfjes in, maar laat het vuur laag zodat ze niet aanbranden. Bak deze voor ongeveer een halve minuut in de ‘chorizo-olie’. Blus dit daarna af met een scheutje azijn. Doe nu de chorizo en de basilicum en wat peper weer in de koekenpan, zet het vuur af en roer dit goed door elkaar. Snij nu de tomaatjes door vieren en als het chorizo mengsel lauwwarm is dan kunnen de de tomaten erbij.

Rooster het speltbrood en beleg ze met het tomaten-chorizomengsel, serveer meteen!

Crostini speltbrood

Enjoy

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie