Bietjes/ Bloemkool/ Boerenkool/ Friendsfood/ Geitenkaas/ Hoofdgerecht/ Monday till Friday Dish/ Pizza/ Tomaat/ Veggie

Pizza Healthy Style

Bloemkoolpizza

Bloemkoolpizza

Omdat ik altijd op zoek ben naar producten die de koolhydraten in mijn maaltijd vervangen werd ik erg blij toen ik dit gerecht tegenkwam op een Amerikaans blog. Een gezonde pizza, onmogelijk? Nee hoor! Deze is super gezond! Let wel: ik vind dat hij behalve de vorm en de leuke toppings niet veel gemeen heeft met een echte Italiaanse deegpizza hoor. De smaak is echt wel anders, maar ik vind het super lekker. Je kan lekker variëren in de toppings, ik kies groente die ik erop wil doen en vervolgens een bijpassende saus. Dit kan net als in dit gerecht echt heel makkelijk zijn, of je doet extra je best op een goede basissaus als je wat meer tijd hebt.

bloemkoolpizza

Bloemkoolpizza

Bloemkoolpizza

Als topping heb ik hier gekozen voor bietjes met geitenkaas en boerenkoolpesto en tomaatjes met boerenkoolflakes. De boerenkool is natuurlijk een echte wintergroente maar tegenwoordig het hele jaar verkrijgbaar en het is zooooo super gezond en veelzijdig dat het eigenlijk jammer is om het alleen in de winter te eten door je stamppot. Het zit barstensvol vitaminen en mineralen en bevat heel veel vezels waardoor je langer verzadigd bent (wat dus uiteindelijk weer goed is voor de lijn) In Amerika (voornamelijk New York) is “kale” echt een giga hype en staat het vaak op de menukaart van restaurants. DUS: eet meer boerenkool! Je kan het onder andere bakken, stomen, stoven, roerbakken, chips van maken, als salade en smoothie basis gebruiken.

Bloemkoolpizza

Bloemkoolpizza

Bloemkoolbasis:

  • 1 bloemkool
  • 3 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • grof gemalen himalayazout en peper
  • Italiaanse kruiden theelepel

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de boerenkool, dep hem droog en snij in grove stukken zodat het allemaal in de foodprocessor past. Maak er met de foodprocessor allemaal hele kleine kruimels van.

Leg een vel bakpapier over een bakplaat en verspreid hier de bloemkool overheen. Zet dit voor 20 minuten in de oven. Roer tussentijds even door.

Na 20 minuten haal je de bloemkool uit de oven en laat je het een beetje afkoelen. Je pakt een schone theedoek en doet hier de bloemkoolkorrels in en knijp er nu heel hard al het vocht uit.

Doe de bloemkool in een kom, het amandelmeel erbij, de eitjes, kruiden en peper en zout. Mix dit allemaal goed oor elkaar tot het een massa wordt (liefst met je vingers). Verspreid het nu over een bakplaat. Ik heb 2 rondjes gemaakt met kleine opstaande randjes. Zet ze nu weer in de oven voor 30 minuten.

Bloemkoolpizza

Topping 1:

  • bakje cherrytomaten
  • potje tomatenpuree
  • stronk boerenkool
  • handje parmezaanse kaas

Bloemkoolpizza

Topping 2:

Bloemkoolpizza

Voor topping 1 was je de tomaatjes en snij je deze in twee. Smeer wat tomatenpuree uit over 1 pizza bodem. Leg hier de tomaatjes overheen, wat peper en zout en optioneel nog wat parmezaanse kaas.

Voor de boerenkoolchips was en droog je het eerst goed, scheur je het blad in stukjes leg je deze op een bakplaat, druppel hier een klein beetje olie overheen en wat grof gemalen zeezout. Hussel de blaadjes zodat alles bedekt is met een laagje olie. Zet dit voor een minuut of 8 in de oven. Check regelmatig of dit niet te hard gaat, zodat ze niet verbranden.

Voor topping 2 maak je eerst de pesto, waarmee je de pizza besmeert. Vervolgens snij je de bietjes in plakjes, leg je die over de pesto en verkruimel je de geitenkaas over de bietjes.

Zet nu beiden pizza’s nog voor ongeveer 7 minuten in de oven.

Als laatste doe je de boerenkoolchips over de tomaatjes.

En klaar, 2 super lekkere magere pizza’s.

Bloemkoolpizza

Bloemkoolpizza

Bloemkoolpizza

Bloemkoolpizza Bloemkoolpizza

Enjoy

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie