Citroengras/ Courgette/ Curry/ Friendsfood/ Garam Masala/ Gember/ Griekse Yoghurt/ Hoofdgerecht/ Kip/ Kokos/ Koriander/ Kurkuma/ Limoen/ Monday till Friday Dish/ Quinoa/ Tomaat

Tikka Masala

Tikka Masala

Als Foodie heb ik verschillende wereldkeukens waar ik graag uit kook en verschillende keukens die ik iedere avond zou kunnen eten, maar mijn favoriet is ABSOLUUT de Aziatische keuken. Eigenlijk is het heiligschennis als ik nu alle Aziatische keukens over 1 kam ga scheren, maar ik kan ook gewoon moeilijk een keus maken! Japans, Vietnamees, Thais, Indiaas, Indisch, ik vind het allemaal fantastisch. Nu weet ik dat heel veel mensen niet vaak thuis koken uit de Aziatisch keuken, maar heel veel gerechten zijn gewoon echt heel makkelijk. Het is meestal gezond, veel verse producten en als je een goede ‘kruiden en specerijen’-basis thuis hebt dan hoef je niet veel in huis te halen.

Tikka Masala is een kipgerecht uit India, waaraan verschillende kruiden zijn toegevoegd en yoghurt. De yoghurt maakt het lekker fris en dit is een mooie tegenhanger met de spicy smaken van de currypasta.

Tikka Masala

Tikka Masala

In de supermarkt heb je natuurlijk veel keus uit allerlei soorten currypasta’s (kruiden- specerijenbasis van een curry) maar ik zal je eens vertellen dat het super makkelijk is om een curry zelf te maken, zonder E-nummers. Je gooit namelijk alle ingrediënten in een vijzel en je maakt hier een pasta van, voila!

Ik gebruik hier wel het kruidenmengsel Garam Masala van Jonnie Boer, maar dit kun je ook vervangen door: korianderzaad, komijnzaad, paprikapoeder, zwarte peper, kaneel, korianderblad, kardemom, kruidnagel. Nou, net zo makkelijk dus om de leuke blikjes van Jonnie Boer te kopen toch? Verkrijgbaar bij de Albert Heijn.

Currypasta

 • 1 stengels citroengras, fijn gesneden
 • 1 klein stukje gember van ongeveer 2 x 2 cm geschild, in stukjes gesneden
 • 1 rode peper in stukjes gesneden
 • 1 eetlepel Garam Masala kruidenmengsel van Jonnie Boer
 • 1 theelepel kurkuma
 • 4 tenen knoflook
 • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
 • sap van 1 limoen
 • handje kokosschaafsel

Saus

 • 4 filets kippendijen
 • 1 grote ui
 • 1 courgette
 • 15 trostomaatjes
 • half blikje kokosmelk
 • 3 eetlepels Griekse yoghurt
 • handje verse koriander
 • vers gemalen peper en zout

Tikka Masala Tikka Masala Tikka Masala Doe alle ingrediënten van de currypasta in een vijzel en stamp dit helemaal fijn tot het een pasta wordt.

Snij de kip in kleine blokjes. Was de courgette en snij in kleine blokjes. Snij de ui in grove stukken en de tomaat in vieren.

Verhit een wok met een eetlepel kokosolie en fruit hierin de pasta aan, ongeveer een minuutje op laten staan en continue blijven roeren zodat het niet kan aanbranden. Voeg daarna de ui toe en fruit even aan, vervolgens de kippendijen. Roer dit een minuut of 2 even door tot de kipfilet begint te garen. Blus dit af met het halve blikje kokosmelk. Laat dit een minuut of 10 pruttelen, blijf af en toe roeren, doe daarna de courgette erbij en laat dit nog een minuutje op laag vuur staan. Op het allerlaatst doe je de tomaatjes erbij en dan zet je het vuur uit.

Ik serveer de Tikka Masala met quinoa, maar dat kan natuurlijk ook met rijst of naanbrood, maar dan is het niet meer zo verantwoordt :-))

Als je het serveert schep je er de yoghurt overheen, dit roer je er op het laatst doorheen. En vergeet natuurlijk je koriander niet.

Tikka Masala

Tikka Masala Hoofdgerecht voor 2 personen

Enjoy

print

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Foodies in Shape - Dag 7 - Foodies in Heels -
  7 juni 2015 at 12:29

  […] 18.00 – Tikka Masala […]

 • Geef een reactie