Foodies in Spain - Calella de Palafrugell/ Foodies on tour/ Maud

Foodies In Spain – Calella de Parafrugell

Foodies in Spain - Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell Vandaag een travel report. Dat zijn eigenlijk de leukste toch? Lekker wegdromen bij de aanblik van fijne strandjes. Velen van ons werken deze maand hard aan een goed bikinilijf, maar waar gaan we dat showen deze zomer?

Wij, (zijnde, mijn aanstaande en ik) zijn echt van het reizen. Het liefst naar verre oorden, waarbij ik dus ECHT geen ultieme favoriete bestemming kan kiezen, want ieder land en iedere cultuur heeft zo z’n charme! We zijn in Azië, Zuid-Afrika, Zuid-Amerika, Noord-Amerika en op verschillende landen in het Caribisch gebied geweest maar hoe prachtig is ons eigen Europa eigenlijk? Ik ben er vandaag achter gekomen dat ik voor die azuurblauwe zee dus echt niet naar Curacao hoef te vliegen.

Sinds onze kinderen zijn geboren is het ieder jaar minder geworden met de verre reizen. Toen onze oudste zoon Finn 9 maanden was, vlogen we naar San Francisco en hebben we daar 3 weken met een camper rondgetrokken. Dit was wel een van de meest memorabele vakanties die ik heb gehad, niet in de laatste plaats doordat ons klein ventje erbij was natuurlijk. We hebben daarna nog een cruise gemaakt door het Caribisch gebied toen onze tweede zoon Mick was geboren en later nog eens Curacao, maar dit jaar, nu onze dochter Suze van anderhalf ook mee gaat blijven we lekker in Europa. Er staan 3 vakanties in de planning (ja ja ik weet het, ik heb een vreselijk leven) en ik zal je verslag doen van al deze verschillende tripjes (Sardinië, Zuid-Frankrijk en Spanje) komende zomer.

Maar goed, ik schrijf dit blog vanaf een zonnig terras van het prachtige Castell D’Emporda. Dit is een kasteel vlakbij Gerona, wat in 1999 compleet is gerenoveerd tot een fantastisch hotel door een ontzettend leuk Nederlands stel. En jawel in dit geweldige hotel ga ik in oktober trouwen! Echt werkelijk een droom! Dus je snapt wel dat ik regelmatig even langs moet om te checken of alles volgens planning verloopt :-))

Castell D'Emporda Impressie van de trouwlocatie – Castell D’Emporda

Castell D'Emporda Altijd fijn, zo’n proefdiner – Castell D’Emporda

Tijdens de bruiloft wilden we een klein uitstapje maken voor een lunch aan het strand. Ik heb samen met mijn husband-to-be verschillende dorpjes en stadjes bezocht in de nabije omgeving. De criteria: zee op een paar meter afstand en TYPICAL SPAIN. OK, daar gingen we dan, de bergweggetjes op, verschillende baaitjes bezoeken, koffie gedronken en later wijntjes in verschillende dorpjes. Meestal zagen we het nieuwe/ moderne Spanje, weten jullie dan wat ik bedoel? Strakke, te schone wegen, met karakterloze hoge flatgebouwen. Niet echt wat ik voor ogen had. Totdat we bij een klein plaatsje belandden: Calella De Palafrugell.

Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell (ik heb even de op de naam moeten oefenen) stal onmiddellijk mijn hart! Ik wist het, dit plekje moest het worden. Geen restaurants met foto’s van eten maar leuke kleine (niet chique) zaakjes waar je bijna – en soms letterlijk – met je voeten in het zand zit.

RESTAURANT TIPS

SOL I MAR – leuk kleine restaurantje met maar een paar tafeltjes buiten. 2 meter van de zee met super lekker eten. Mijn favoriet!

Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell


El Didal – super leuke locatie op een mooi pleintje, met kleine houten bootjes voor je neus op het strand. Hier stop je niet met fotograferen.

Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell


BAR CANYERS – een geweldig leuk en rustig barretje/restaurantje met een view to die for, enne: check de G&T bar :-))

Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell

Er zijn verschillende baaitjes hier binnen dit kleine plaatsje, die zo klein, pittoresk en gezellig zijn dat je bijna het gevoel hebt dat je je op een privé strandje begeeft. Honderden kleine bootjes die liggen te dobberen in de zee en de rust….. Heerlijke serene rust. Geen massatoerisme wat je in Spanje veel ziet. Wel mensen maar geen massa, geen jeugd (ja sorry hoor, word ook al een dagje ouder) en authentiek Spanje. Kiezen uit de restaurantjes is lastig, maar ze serveren bij veel zaakjes dezelfde gerechten en dat zijn de locale producten van hier. Veel vis, gazpacho, simpele maar heerlijke salades. Het is hier nog spotgoedkoop en de locale wijn is ook heeeeerlijk. Het plaatsje Begur ligt ernaast en is overigens ook erg leuk! Maar voor nu dromen we nog even weg bij Calella de Palafrugell!

Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell

Wat ook fijn is het ligt nog geen drie kwartier van vliegveld Gerona, dus ik zeg een super leuke tip voor komende of volgende zomer!

print

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Mieke Wilbers
  18 juni 2015 at 20:09

  Dat is genieten tijdens die voorbereidingen

 • Reply
  Leny Guijt
  20 juni 2015 at 09:30

  Heb zoveel mooie herinneringen foto,s en video van deze schitterende streek! Ik kwam hier al in 1978 en daarna nog zo vele jaren. Heb ook andere landen gezien, maar dit blijft toch mijn dierbaarste plaats. Laatste keer dat ik hier was is inmiddels al 4 jaar geleden! Komt ook doordat mijn spaanse vriendin terug is naar haar geboorte streek.
  Maar het is voor mij daar net of ik thuis kom!!!

 • Geef een reactie