Avocado/ Detox day/ Haricot vert/ Heilbot/ Hoofdgerecht/ Limoen/ Monday till Friday Dish/ quinao/ Tomaat

Heilbot met quinoa salade

Vandaag een lekker light gerechtje. Heerlijk voor een goede start van de week. Heilbot vind ik echt een topvisje! Ik bereidt vis vaak in de oven, vooral met heilbot is dit wel beter, deze vis kan namelijk makkelijk uit elkaar vallen. heilbot 2

 

 • 2 stuks heilbotfilet
 • 1 limoen
 • olijfolie extra vergine
 • 300 gram haricot verts
 • 100 gram ongekookte quinoa
 • 1 avocado
 • 2 grote tomaten
 • handje hennepzaad

heilbot 1

Zet de oven aan op 170 graden. Leg de vis in een ovenschaal en druppel daar wat olijfolie overheen. Rasp de limoen nadat je deze goed hebt schoongemaakt. Pers de limoen uit en giet over de vis, vervolgens de rasp over vis en strooi hier nog wat himalayzout overheen. Zet de vis voor 20 minuten in de oven.

Bereidt de quinoa zoals aangegeven op de verpakking (altijd iets minder water dan op de verpakking staat). Kook de haricot verts beetgaar. Snij de tomaat en de avocado in kleine blokjes.

Maak de quinoa salade door de quinoa eerst wat te laten afkoelen. Voeg hier de avocado en tomaat aan toe. Vervolgens druppel je hier wat olijfolie extra vergine overheen en wat vers gemalen peper en himalayazout. Hier kun je natuurlijk nog wat verse kruiden aan toevoegen.

Rooster het hennepzaad in een braadpan zodat het licht gaat kleuren. Leg vervolgens alles mooi op een bord en klaar.

Hoofdgerecht voor 2 personen

Enjoy

print

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Foodies in Shape – Dag 26 – Dinsdag | Foodies in Heels
  17 augustus 2015 at 16:49

  […] 18.00 – heilbot met quinoa salade […]

 • Reply
  Foodies In Shape – Weekmenu | Foodies in Heels
  14 juni 2016 at 19:42

  […] Donderdag 07.30 – Warm water met vers citroensap van halve citroen 08.00 – Skyr met handje noten 10.00 – appel 12.00 – omelet met spinazie en tomaat – kun je prima in de ochtend maken en meenemen. Bak een hele dunne omelet met groenten en peper en zout.  Smeer als hij klaar is er eventueel nog wat huttenkase op en rol op. 14.00 – Appel 16.00 – andere helft van de avocado in blokjes met wat limoensap en zwarte peper – maak wat extra quinoasalade voor de volgende dag als lunch 18.00 – Heilbot met Quinoa salade  […]

 • Reply
  Foodies In Shape – Dag 14 – Donderdag | Foodies in Heels
  15 juni 2016 at 18:39

  […] 07.30 – Warm water met vers citroensap van halve citroen 08.00 – Skyr met handje noten 10.00 – appel 12.00 – omelet met spinazie en tomaat – kun je prima in de ochtend maken en meenemen. Bak een hele dunne omelet met groenten en peper en zout.  Smeer als hij klaar is er eventueel nog wat huttenkase op en rol op. 14.00 – Appel 16.00 – andere helft van de avocado in blokjes met wat limoensap en zwarte peper – maak wat extra quinoasalade voor de volgende dag als lunch 18.00 – Heilbot met Quinoa salade  […]

 • Geef een reactie