Artisjok/ Burrata/ Ladies lunch/ Quikie/ Radicchio/ Salades/ Veggie

Radicchio – Burrata – Artisjok

Regelmatig eet ik salades als avondmaaltijd, maar in de zomer zowat iedere avond. Lekker, makkelijk en gezond – als je de juiste keuzes maakt dan! Weet jij hoeveel calorieën er zitten in een traditionele Ceasar Salad bijvoorbeeld??

radichio burrata

Vandaag een Italiaanse salade met de radicchio als grootste smaakbom. Radicchio is lekker bitter en zeker als je het kort in de pan aanfruit. Burrata is een van mijn favoriete kazen. Het is mozzarella maar dan nog zachter door de room die ze op het laatst in de kaas spuiten. Echt heel lekker, het wordt nog niet overal verkocht, dus je moet even op zoek. Maar een kaas-speciaalwinkel verkoopt dit meestal wel. De combinatie van de bittere radicchio met de zachte burrata vind ik echt geweldig, maar volgens mij vind ik burrata met alles wel lekker. Zijn jullie er al achter dat ik een kaasfan van het eerste uur ben :-))))

Ik heb er nu ook artisjokken bij gedaan, maar zorg dat je echt lekkere hebt, ik heb het een keer gemaakt met artisjokken uit blik met een TE sterke smaak en dan overbluffen ze compleet de burrata. Je kan in plaats van de artisjokken ook tomaat gebruiken, ook heel erg lekker.

radicchio burrata

 • 1 kwart radicchio
 • 1 bol burrata
 • 1 sjalot
 • zo’n acht kleine artisjokken uit blik of een aantal tomaatjes
 • handje pompoenpitten
 • olijfolie extra vergine
 • balsamicosiroop
 • vers gemalen peper
 • vers gemalen himalayazout

radicchio burrata

Was de radicchio en snij een kwart in dunne repen (meer als je grote honger hebt natuurlijk). Snipper de sjalot, fruit in een koekenpan met wat olijfolie eerst de sjalot aan en voeg vervolgens de radicchio toe. Bak deze even kort en blijf roeren.

Leg de radicchio op een bord, leg daar de burrata, in stukken gescheurd, op samen met de artisjokken of de (gesneden) tomaten. Rooster de pompoenpitten kort in een koekenpan. Giet er olijfolie extra vergine en wat balsamicosiroop overheen. Strooi wat peper en zout over de salade, vervolgens de pompoenpitten en klaar, hoe simpel is dit!!!

radicchio burrata

 

Hoofdgerecht voor 1 persoon

 

Enjoy

print

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Foodies In Shape – Dag 14 – Dinsdag | Foodies in Heels
  15 juni 2015 at 20:53

  […] 18.00 – radiochio met burrata […]

 • Geef een reactie