Foodies on tour/ Holiday - Sardinie/ Maud/ My favorites

Holiday – Sardinie

Met mijn gezin samen, heb ik de afgelopen twee weken een heerlijke tijd gehad in Sardinië. Dit Italiaans eiland stond al langere tijd hoog op mijn lijstje, niet in de laatste plaats omdat ik GEK ben op Italiaans eten en, ja sorry, Italiaanse wijnen :-))  We hebben dan ook 2 weken lang van ontbijt naar lunch en door naar het diner geleefd. Tussendoor lekker op het strand liggen en leuke dingen doen met de kids.

Sardinie

 

 Sardinie

Mijn kinderen hebben in Sardinië voornamelijk pizza en pasta gegeten, NATUURLIJK! Maar ja, toch zonde vond ik dat vlak na de Foodies In Shape actie en vooral met het oog op de bruiloft. Dus ja wat eet je als je in Italie bent en niet 10 kilo aan wilt komen in 2 weken.

Ten eerste, je bent wel op vakantie! Er zijn veel mensen die moeite doen om er goed uit te zien in bikini en te genieten van de vakantie, GENIET er dan ook van. Echt ik ga je nu niet vertellen dat je alleen maar salades moet eten. Vind ik ook niets aan. Wat belangrijk is; ga uit van de basis van de Foodies In Shape filosofie, dat houdt in: ontbijt met koolhydraten (geroosterd bruin brood met een eitje is prima). Of lekker met yoghurt en noten en fruit, lunch met koolhydraten en eet daarna geen koolhydraten meer. Dus ik at in de middag meestal een bordje pasta, eentje die niet al te vet is (dus geen carbonara :-)) of een gegrild visje met wat brood. En in de avonden: bijvoorbeeld tomaat met mozzarella, gegrilde groentes en vis of vlees. Easypeasy!

 Sardinie

Sardinie 2

Sardinie 6

Ok, dat was de basis. Minstens zo belangrijk: blijf je tussendoortjes eten. Neem van het ochtendbuffet een appel mee voor in de ochtend. Ik neem altijd een grote zak noten mee in mijn koffer. In Sardinië verkochten ze quinoa energybars vol met noten. Ik nam hier dan vaak een halve van. Wil je een keer een ijsje? Prima, neem dan een bolletje in een bakje en eet dat als tussendoortje, maar niet iedere dag natuurlijk he! Word een beetje inventief hierin. Als je die tussendoortjes blijft eten dan heb je ook echt minder honger tijdens de grote maaltijden.

Vergeet nooit om veel water te drinken he?!!

Sardinie 18

Sardinie 7

Sardinie 8

Sardinie 15

Sardinie 16

En tja, beweeg! Zwem eens wat baantjes. Neem ALTIJD de trap. Maak lekker wandelingen over het strand in je bikini, wordt je ook bruin van. Doe wat buikspieroefeningen, squats of andere oefeningen van de Foodies in Shape actie.

Sardinie 9

Sardinie 10

Sardinie 11

Sardinie 19

Sardinie 14

Sardinie 13

print

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Camilla
  22 juli 2015 at 11:09

  Wat een lekkere recepten op je blog! Heb er al veel gebruikt!
  Wij gaan over twee weken naar Sardinië, heb je leuke tips voor ons?

 • Reply
  Tina
  22 juli 2015 at 20:00

  Hey Maud,
  Jullie hebben precies wel genoten van jullie vakantie.
  Ik heb je genomineerd voor Liebster Award. Kijk vlug eens naar mijn blog!
  Groetjes
  Tina

 • Geef een reactie