Maud/ My favorites/ Quikie/ Restaurants/ Take-away Tips Eindhoven

Take-Away Tips Eindhoven

Vandaag mijn twee favoriete take-away adresjes in Eindhoven. Want ja zelfs een foodie heeft wel eens geen zin om te koken. Vooral als het vakantie is voor de kids en je zelf eigenlijk ook op een soort van vakantiestand staat. Ik vind het dan wel eens fijn om lekker kant-en-klaar eten in huis te halen. En als het lekker moet zijn dan betekent dat voor mij vaak Aziatisch, dus heel toevallig vandaag twee Aziatische take-away tips!

Kreeftenbar

Ik vind het de beste sushi in town! Vaak als ik Eindhoven ben om te shoppen en ik wil een snelle lunch, dan duik ik de Kreeftenbar in, bestel ik een lobsterroll en eet hem in mijn eentje op, heeeeerlijk. Restaurant Mood (van dezelfde eigenaresse) is overigens ook een aanrader, sushi maar ook andere gerechten met wat Franse invloeden. Nog een tip: als je niet helemaal naar de binnenstad wilt rijden: bij Van de Valk in Eindhoven zit ook een sushi restaurant: Ozzo en daar kun je ook heel leuk zitten maar ook afhalen. En goed om te weten, weer dezelfde heerlijk sushi als bij de Kreeftenbar.

kreeftenbar

sushi

Amazing Oriental

Ongeveer een keer per maand ga ik naar de Aziatische supermarkt in Eindhoven en gooi heel mijn auto vol met heerlijke spulletjes. Ik kan echt niet meer zonder deze geweldige winkel. Mocht je aan de andere kant van het land wonen, niet getreurd dit is de grootse Aziatische supermarktketen met 20 vestigingen, dus er zal er best wel een bij jou op redelijke afstand zitten.

Wat koop ik hier: dim-sum, ideaal voor als de kids pizza of pannenkoeken willen eten. Curry-pasta’s, noodles, sushi benodigdheden, kruiden, sambal, kokosmelk, woksauzen, pekingeend in de vriezer (lekker met van die dunne pannenkoekjes en hoisin-saus), verse groenten, die ze alleen maar daar zo prachtig hebben zoals van die te leuke mini-paksoi’s. Allerlei aanverwante producten voor een rijsttafel, marinades, edamame-boontjes (gaat er hier een zak in de week doorheen met de kids), ook leuke bakjes en bordjes, chopsticks. Ik kan zo nog wel even doorgaan!

Maar goed, dan moet je nog de keuken in nadat je hier bent geweest, maaaaaaaar verrassing: naast deze supermarkt zit een Aziatische “snackbar”. ik zeg snackbar omdat het daar een beetje op lijkt, maar dan alleen qua uitstraling.  Je haalt hier complete rijsttafels. Surinaamse gerechten, super veel verschillende loempia’s, sushi, bapao en nog veel meer. Ik ga hier dus altijd even langs voor een rijsttafel omdat ik namelijk helemaal gek ben op Indisch eten.

aziatische supermarkt

 

Heb jij nog goede tips in Eindhoven? Shoot! Altijd welkom natuurlijk!

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie