amandelkokos melk/ Ananas/ Detox day/ Healthy Snacks/ Limoen/ Quikie/ Shiny morning

Tropical Smoothie

Het is HOT! Er worden voor de komende dagen zelfs tropische temperaturen verwacht. Dat vraagt om hydrateren. Ik zelf heb nooit zo’n berenhonger als het buiten zo warm is, het liefst maak ik dan salades, koude soepjes en smoothies. Natuurlijk is water ook altijd super belangrijk en geef het vooral een lekker smaakje zodat het niet zo snel verveeld! Vandaag geef ik je een recept/ decoratietip. Hoe fijn is het om het afval van wat je normaal in de kliko gooit te gebruiken voor een TE leuk vaasje. Ennnn, het is een heerlijk tropisch drankje.

pineapple

pineapple6

pineapple

Ik hou van gezond en simpel koken zoals jullie inmiddels wel weten. Heb ook geen tijd om uren in de keuken te staan met drie kleine kinderen die om me heen rennen, dus ik gebruik voor dit sapje lekker weinig ingrediënten: 1 hele ananas die ik uithol. Ik pers 1 hele limoen uit. En ik doe er nog wat koude amandel- kokos melk bij van Alpro. Echt mijn favoriete melk! Doe er ongeveer 300 ml melk bij, maar dat ligt er ook een beetje aan waar je van houdt, wat meer of minder vloeibaar, alles in de blender en klaar.

Je kunt hier natuurlijk nog van alles bij gaan doen natuurlijk! Mango is er heerlijk bij, of papaya. Als het maar lekker tropisch is.

OK niet zo gezond, maar hoe leuk is dit op vrijdag namiddag om als je vriendinnen langs komen voor een borrel. Dan natuurlijk met een scheutje rum erin! ls alsof je op de Bahama’s zit, echt waar!

pineapple 6

Voor het uithollen van de ananas heb je zo’n klein en leeg blikje kikkererwten, linzen of iets dergelijks nodig. Maak van die linzen een lekkere salade of van de kikkererwten een snack door ze te roosteren (eerst even afspoelen en laten drogen) in de oven met wat olijfolie, five-spice kruiden – 200 graden in de oven voor 15 minuten – husselen en nog een keer 10 minuten. KLAAR!

Ok, we waar waren we gebleven: de ananas uithollen! Sorry ik kan wat afdwalen als het over eten gaat :-)) Snij het kapje van de ananas en hol met een lepel het vruchtvlees eruit. Soms is het makkelijker om eerst met een mes langs de zijkant wat los te snijden en daarna met een lepel alles eruit te halen. In ieder geval moet het lege blikje erin passen. Dit blikje zet je nu in de lege ananas, vul het met water en vervolgens met prachtige zomerse bloemen.

Hoe leuk is dit? Ik vind het zooooo gezellig en fris en zomers staan op een mooi gedekte tafel! Dan is dit sapje ook leuk als aperitiefje.

ENJOY THE SUMMER!

LIEFS MAUD

pineapple 2

pineapple

Flowers: De Geheime Tuin – Turnhout (B)
Photos: Audrey Victoria
Leather apron: Dutch Deluxes

Wil je nog veel meer inspiratie opdoen? Volg me dan op Facebook en op Instagram!

print

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  A PINEAPPLE SHAKE - Freelance graphic designer & photographer
  2 juli 2015 at 21:46

  […] out the recipe on foodiesinheels.nl or on stylemyday.nl Photography by Audrey […]

 • Reply
  Foodies In Shape – Weekmenu – Week 3 | Foodies in Heels
  14 juni 2016 at 19:43

  […] 07.30 – Warm water met vers citroensap van halve citroen 08.00 – Tropical Smoothie, we maken er gewoon zelf zomer van toch? 10.00 – choco-coco snack voor bij de zaterdagochtend […]

 • Reply
  Foodies In Shape – Dag 16 – Zaterdag | Foodies in Heels
  18 juni 2016 at 11:31

  […] – Warm water met vers citroensap van halve citroen 08.00 – Tropical Smoothie, we maken er gewoon zelf zomer van toch? 10.00 – choco-coco snack voor bij de zaterdagochtend […]

 • Geef een reactie