Aubergine/ Bijgerecht/ Courgette/ Monday till Friday Dish/ Parmezaanse kaas/ Quikie/ Quinoa/ Veggie/ zonnebloempitten

Aubergine-Courgette-Parmezaanse kaas

aubergine - courgette

Na al die berichten over de bruiloft vandaag eindelijk weer een food-tip! Werd weer tijd toch? Ik ben anderhalf jaar geleden (nadat ik ten huwelijk was gevraagd :-)) begonnen met het omgooien van mijn eetpatroon. Had echt teveel slechte gewoontes: heel veel of heel weinig eten, ietsje teveel alcohol, nooit (gezonde) tussendoortjes, teveel koolhydraten, teveel suikers, teveel chocolade (dan de echt slechte variant dus) etc etc. Mijn doel heb ik gehaald voor de bruiloft, maar hoe zonde zou het zijn om het nu allemaal te laten verslonzen. Sterker nog: het is zo’n way of life geworden, ik weet niet meer beter. Dus ook hier nog steeds iedere avond koolhydraatarme gerechten op tafel voor mij. En lekker dat dat is!

Dit is een bijgerecht dus serveer er een goed stukje vis of vlees bij. Je kunt er ook nog een home-made tomatensaus aan toevoegen dan krijg je echt een ovenschotel, ook super lekker. Ik gebruik hier quinoavlokken en zonnebloempitten ipv broodkruim wat vaak wordt gebruikt als paneermeel, maar natuurlijk niet erg koolhydraatarm is.

aubergine courgette 4

 • 1 courgette
 • 1 aubergine
 • 50 gram parmezaanse kaas
 • 3 eetlepels quinoavlokken
 • 3 eetlepels zonnebloempitten
 • 2 eetlepels olijfolie extra vergine
 • halve rode peper
 • handjes basilicum
 • peper en zout

aubergine en courgette

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de aubergine in dunne plakken en smeer ze dun in met olijfolie. Leg een blad keukenpapier op een bakplaat en zet de plaat in de oven voor 20 minuten.

Snij ook de courgette in plakken, smeer deze ook dun in met olie en zorg dat je ongeveer evenveel plakken hebt als de aubergine. Leg in een ovenschaal de plakken courgette en aubergine dakpansgewijs en om-en-om. Leg de courgette nog 8 minuten naast de aubergine in de oven.

aubergine courgette

Snipper de rode peper. Verwarm in een koekenpan de olijfolie en voeg de quinoavlokken en zonnebloempitten samen met de rode peper toe. Blijf dit goed doorroeren zodat het niet aanbrandt, doe dit een paar minuten tot het mengsel mooi bruin is.

Laat het mengsel wat afkoelen en voeg daarna de vers geraspte parmezaanse kaas er overheen. Strooi het mengsel over de groenten en zet dit nog 5 minuten terug in de oven. Doe er nog vers gemalen peper overheen en verse basilicum.

aubergine - courgette 2

Bijgerecht voor 2 personen

Enjoy

print

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Weekmenu – Week 1 | Foodies in Heels
  1 juni 2016 at 19:34

  […] Vrijdag 07.30 – Warm water met vers citroensap van halve citroen 08.00 – Havermoutpap met amandelmelk en blauwe bessen 10.00 – bakje aardbeien 12.00 – gazpacho asian style Maak dit de avond ervoor, makkelijk en nog lekkerder. Misschien ook meteen wat als voorgerechtje voor vrijdagavond – Let de weekend begin :-)) 14.00 – gekookt ei 16.00 – halve banaan met cacoanibs 18.00 – gegrild biefstukje met aubergine-courgette en parmezaanse kaas […]

 • Reply
  Mila
  16 augustus 2017 at 09:13

  Dat ziet er wel heel lekker uit, wij verkopen schaduwdoeken aan mensen. Wij krijgen regelmatig de vraag of wij voor barbecue misschien ook recepten weten uit ervaring. Vaak staan wij met een mond vol tanden in plaats van eten, maar ik ga de volgende keer deze blog adviseren aan onze klanten 🙂

 • Geef een reactie